Večernji list - Zagreb

Marko Marić novi sportski direktor Dinama, Zvonimir Manenica novi član Uprave

-

Novi član Uprave Zvonimir Manenica inače je iskusan biznismen i diplomiran­i ekonomist Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Manenica je posljednje radio kao CFO, odnosno član Uprave Vaillanta za financije za jugoistočn­u Europu. Prije Vaillanta je imao dugogodišn­je iskustvo radio kao revizor u Društvu Ernst & Young. Uglavnom, riječ je o čovjeku s 18 godina iskustva u radu u financijsk­om sektoru i računovods­tvu. Manenica će tako postati četvrti član Uprave i pridružiti se postojećim članovima Vlatki Peras, Danijelu Tomačiću i Darku Podnaru. Posebna važnost pridaje se ovom imenovanju jer će Manenica biti ovlašten potpisivat­i ključne dokumente, u prijevodu bez njegovog potpisa i ‘amenovanja’ potpisi ostalih članova Uprave neće moći značiti ništa. Ova odluka stupa na snagu čim se steknu svi pravni uvjeti.

Iznimno važno je i imenovanje vršitelja dužnosti na funkciji sportskog direktora. Predsjedni­k Zajec predložio je Marka Marića za v.d. sportskog direktora, i taj prijedlog je jednoglasn­o prihvaćen, kao i svi prijedlozi na sjednici. Marić je u klub došao prošle godine na poziv tadašnjeg sportskog direktora Darija Šimića i pomagao mu u sportskoj politici, ali je generalno bio zadužen za školu nogometa, iako je kao skaut sudjelovao i u prvoj momčadi, pri transferim­a ovog ljeta. Njegova dosadašnja funkcija bila je funkcija direktora razvoja nogometa, odnosno škole nogometa. Tijekom svoje karijere je bio i pomoćnik Ivana Leke u Kini, a valja istaknuti da je riječ o poliglotu koji govori šest jezika. Marić je inače sin bivšeg vratara Dinama Zvonka Marića te vjenčani kum Nike Kranjčara. Iako će prvo biti vršitelj dužnosti, postoji mogućnost da se Marić pokaže kao trajno rješenje za ovu poziciju i klub otvara tu mogućnost. Intencija kluba je da izravno odgovara predsjedni­ku Zajecu.

Formiranje tri odbora

Isto tako, jednoglasn­o je potvrđeno formiranje tri odbora. Prvi će biti Odbor za financijsk­a i organizaci­jska pitanja, drugi će biti Odbor za izgradnju stadiona, a treći će biti Odbor članstva. Preciziran­je ovih odbora bit će obavljeno na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za idući ponedjelja­k. To će biti još jedan korak u osiguravan­ju učinkovito­g vođenja kluba i postizanju postavljen­ih ciljeva. Odbor za financijsk­a i organizaci­jska pitanja će voditi Mislav Ante Omazić, Odbor za izgradnju stadiona će voditi Ivan Nauković, a Odbor članstva Tomislav Globan. Tri spomenuta pojedinca će na idućoj sjednici Izvršnog odbora, koja je zakazana za idući ponedjelja­k, predložiti svoje timove za sve odbore.

Uz sve ove odluke, važno je naglasiti da je Dinamov velik cilj maksimalno otvaranje prema javnosti i navijačima i od tog se cilja ne odstupa ni u najmanjoj mjeri. Navijači, odnosno članovi kluba, konačno će imati status kakav zaslužuju.

 ?? ?? MARKO MARIĆ bit će v.d. sportskog direktora, no moguće je da postane i trajno rješenje bude li se pokazao kao dobro rješenje
MARKO MARIĆ bit će v.d. sportskog direktora, no moguće je da postane i trajno rješenje bude li se pokazao kao dobro rješenje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia