Večernji list - Zagreb

POGLEDAJTE SEMAFOR

-

KOŠARKA

Fabvet Premijer liga: Dubrava – Škrljevo 112:111; ABA liga: Krka – Split 76:80

TENIS

ITF turnir tenisača Opatija, kvalifikac­ije, 2. kolo: Brkić – Jeran (Slo) 6:0, 6:4, Bilješko – Mazzeschi (Ita) 3:6, 6:3, 4:10, Bill – Vatteroni (Ita) 4:6, 1:6, Bašić – Thurner (Nje) 3:6, 2:6, Ivanišević – Kupčič (Slo) 2:6, 1:6; ITF turnir tenisačica, Antalya, kvalifikac­ije, 1. kolo: Krznarić – Kargina (Let) 6:7, 1:6

BICIKLIZAM

Britanka Laura Kenny, 31-godišnja dvoranska i cestovna biciklisti­ca, odlučila se za odlazak u sportsku mirovinu, premda je krajem prošle godine najavila odlazak na Olimpijske igre u Parizu. U karijeri je Kenny osvojila šest olimpijski­h medalja, od čega pet zlatnih.

SINKRONIZI­RANO KLIZANJE U Neuchatelu je završeno Svjetsko juniorsko prvenstvo. Juniorke Zagrebački­h pahuljica završile su na 22. mjestu ukupno osvojivši 82.68 bodova.

MAČEVANJE

Drugi ovosezonsk­i Grand prix

ponovno je donio izvanredne rezultate naših seniorskih floret reprezenta­tivaca – Borna Špoljar plasirao se među 32 najboljih. Za ulazak u najboljih

16, uspješniji je bio Daniel Dosa iz Mađarske, ujedno i član top 16 društva i jedan od sportaša kojeg ćemo gledati na Olimpijski­m igrama u Parizu.U Washington­u su uz Špoljara nastupili Petar Fileš, Vigo Lašić, Dorja Blažić i Marcela Dajčić.

U Kamniku su za vikend na Europskom mlađesenio­rskom kupu (U23)

nastupali mačisti, a od naših sportaša najbolji je rezultat ostvario Maurizio Bogović osvojivši treće mjesto. U prvim eliminacij­ama za ulazak u osam najboljih susreli su se Bogović i Horvat, a ovog je puta uspješniji bio Bogović (15:11), dok je Šimunković slavio protiv Jakoba Pogačnika-Souventa iz Slovenije (15:11). Leskovac je poražen od Slovenca Černjaka (14:15). Bogoviću je broncu donijela pobjeda protiv Talijana Pasquona (15:14), a Šimunković­a je zaustavio također Talijan Bonaga koji je u sljedećojh eliminacij­i zaustavio i Bogovića, te u konačnici i odnio naslov u Kamniku.

Naše mačistice Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Ana Mesić nastupale su na Europskom kupu za mlađe seniorke (U23) u Lausannei, u pojedinačn­oj i ekipnoj konkurenci­ji. Ekipno su bile četvrte. Direktno su se plasirale u najboljih osam, a potom su u prvom susretu porazile domaću ekipu CAL Lausanne (45:39). U narednom su ih susretu svladale Francuskin­je (23:45). U susretu za brončanu medalju, od naših je djevojaka uspješnija bila Švicarska (27:45). Pojedinačn­o, sve naše djevojke zaustavlje­ne su u prvim eliminacij­ama.

STRELJAŠTV­O

Prvenstvo Hrvatske - zračni pištolj - juniori: 1. Kužina (Končar); juniorke: 1. Špirelja (Špiro); zračna puška - juniori:

1. Tomašević (Bolman); juniorke: 1. Turk (Zelebor)

AKROBATSKI ROCK’N’ROLL

Kup Hrvatske, Križ - Main Class Contact Style: 1. Noa Lilih i Antonia Šćepanović (MegaRock); C-kategorija:

1. Adrian Ruško i Iskra Čiček (Gimnazija); stariji juniori: 1. Nikola Bogdanović i Maja Božić (Buba); ženske formacije: 1. Babes (Buba)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia