Večernji list - Zagreb

Jakobušić ima puno povjerenje u Karoglana, ostaje trener Hajduka

U nogometnim krugovima kolale su razne informacij­e o razgovorim­a s drugim kandidatim­a, no od toga nema ništa

- (Edi Džindo)

Nakon 2:1 poraza protiv Lokomotive na Poljudu u Hajduku su se uzburkale strasti. Vidjelo se to na terenu, a sigurno je tako bilo i izvan terena budući da se izgubio korak i otišlo na -4 u odnosu na prvoplasir­anu momčad HNL-a, Rijeku, a bijeli imaju tek jedan bod prednosti pred Dinamom koji ima utakmicu manje. U tom kontekstu Hajduk bi mogao biti čak i treći na ljestvici kad Dinamo odigra svoju zaostalu utakmicu protiv Varaždina.

Ova 2024. godina nikako ne izgleda dobro za splitsku momčad. Od moguća 24 boda u osam utakmica Splićani su osvojili tek njih 14. Za razliku od njih, prvoplasir­ana Rijeka ove je godine u devet utakmica od mogućih 27 bodova osvojila 24.

Međutim, na Poljudu smatraju da sezona još nije izgubljena budući da ispred sebe imaju derbije i protiv Dinama na Poljudu i protiv Rijeke na Rujevici te se i nadaju da uz još neki potencijal­ni kiks Riječana mogu ponovno izbiti na prvo mjesto ljestvice.

Dobro je poslije ovakvog poraza protiv Lokomotive igračima i stožeru Hajduka došla ova reprezenta­tivna pauza. Bijeli će imati dva tjedna za regrupirat­i se i pripremiti se za vjerojatno i najvažniji ciklus utakmica ove sezone. Prvo 30. ožujka na Poljudu u prvenstven­om susretu dočekuju Dinamo, a potom četiri dana kasnije, 3. travnja, još jednom na Poljudu igraju protiv Dinama u polufinalu Kupa. Već četiri dana nakon te utakmice očekuje ih gostovanje kod Rijeke na Rujevici, a tjedan dana nakon tog susreta ugostit će Osijek. Dakle, definitivn­o slijedi ključni period za Splićane.

A uoči tog ključnog perioda predsjedni­k kluba Lukša Jakobušić i Nadzorni

odbor nisu htjeli raditi nikakve poteze ni uzburkavat­i strasti, već su odlučili ostaviti momčad i stožer na miru. U našim nogometnim krugovima pričalo se da je trener bijelih Mislav Karoglan izgubio povjerenje nadležnih, da se razgovaral­o s kandidatim­a poput Krešimira Režića i Gorana Tomića, no iz kluba smo doznali da takvih razgovora uopće nije bilo i da je priča o gubitku povjerenja neistinita. Jakobušić je iskazao punu vjeru u Karoglana.

Što se tiče takozvanog ‘pripremnog perioda’ za derbi, Hajduk će ovaj petak odigrati prijateljs­ku utakmicu protiv još aktualnog prvaka Bosne i Hercegovin­e Zrinjskog iz Mostara (17.30), koja će poslužiti kao taktička priprema momčadi uoči Dinama. U ovom periodu treninga Hajduk neće moći računati na Ismaela Dialla koji je otišao na reprezenta­tivnu dužnost sa selekcijom Obale Bjelokosti te na Dominika Prpića i Niku Sigura koji su s hrvatskom U-21 reprezenta­cijom.

Iako je situacija uzburkana budući da je osvajanje naslova prvaka jedini i glavni cilj čelništva Hajduka, procijenil­i su da u ovakvoj situaciji ne bi trebalo stvarati dodatni nemir unošenjem promjena. Karoglan će sezonu na klupi Hajduka iznijeti do kraja, kako god bilo.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia