Večernji list - Zagreb

Gvardiol: Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum

- Damir Mrvec

Nogometaši Hrvatske odradili su jučer prvi trening uočli odlaska na turnir u Egipat gdje će prov u subotu u polufinalu igrati proitiuv Tunisa. Na treningu nije bilo napadača Osasune Ante Budimira, koji je zbog povišene temperatur­e ostao u hotelu. Sjajno je bilo vidjeti Ivana Perišića u reprezenta­ciji, danas je točno šest mjeseci od teške ozljede koljena našeg Vatrenog. Liječnička služba pomno prati svaki Ivanov korak i tempiraju njegov povratak. Odluka je na izborniku Daliću, hoće li Perišić biti u avionu za Egipat, ali ej gotovo sigurno da neće igrati na turniru.Tijekom utorka priključil­i su se Luka Modrić, Mateo Kovačić i Duje Ćaleta-Car, Marco Pašalić stićemo gao je u ponedjelja­k.

Bit će vremena i za šalu

- Drago nam je da smo se okupili, uvijek je lijepo vidjeti svoje suigrače iz reprezenta­cije. Ovoga puta jednoj opuštenijo­j varijanti. Nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu, za team building, a također i za pripremu onoga što je najvažnije, onoga što slijedi u lipnju. Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum iz ovih utakmica i da igrači koji manje igraju dobiju šansu nametnuti se izborniku - rekao je Gvardiol, a na upit kako je zadovolajn sezonom u Cityu, rekao je:

- Nije lagano prilagodit se Premier ligi. Ne igram poziciju koju bih želio igrati, ali zadovoljan sam u klubu. Trener Pep Guardiola nam govori da je svaka utakmica kao finale i želimo uzeti sve trofeje. Jednako tako, Guardiola voli izdvojiti vrijeme i posvetiti se igraču. Sličnu poziciju sam igrao u Dinamu i meni je najbitnije naučiti kako diše momčad - istaknuo je Gvaridol.

Društvo na konferenci­ji za medije pravio mu je Mario Pašalić, igrač talijanske Atalante.

- Ove nam utakmice sigurno puno znače. To jest malo opuštenija varijanta, ali kad nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat doći do što boljeg rezultata i u što boljem ozračju dočekati Euro. Šot se tiče mog statusa u klubu, prvi dio sezone nije bio zadovoljav­ajući, ali poslije zadnjeg okupljanja dobio sam puno više prilika. Promijenio sam poziciju, igram zadnjeg veznog i ugodno se osjećam. Atalanta je u igri za Europsku ligu, talijanski Kup i borimo se za Ligu prvaka. Zadovoljan sam svojom situacijom - rekao je Pašalić.

Obojica pomno prate HNL. Jasno, Pašalić navija da Hajduk uzme naslov.

- Puno toga će odlučiti derbiji koji slijede poslije reprezenta­tivne pauze. Kao hajdukovac nadam se da će naslov doći u Split. Svi kiksaju, a Rijeka dobro gura i malo tko je očekivao da će biti u vrhu. Bit će borba, bit će napeto - naglasio je Pašalićč,a Gvardiol mu nije ostao dužan:

- Ja se, kao dinamovac nadam da će Dinamo pobijediti u derbiju i osvojiti titulu. Još ima vremena, dugačka je sezona. Idemo uživati u tome i radovati se nastavku sezone - istaknuo je Joško.

Lukuniću nagrada za “škarice”

Fotoreport­er Pixsella, Marko Lukunić, primio je nagradu za najbolju fotografij­u praćenja hrvatske nogometne reprezenta­cije tijekom 2023. godine. Stručni žiri, koji su činili nagrađivan­i fotoreport­eri, službeni fotograf HNS-a Drago Sopta, dugogodišn­ji fotoreport­er Sportskih novosti Robert Valai, odnosno doajen hrvatske sportske fotografij­e Radiša Mladenović, procijenio je da je najupečatl­jivija fotografij­a atraktivni trenutak u kojem Mario Pašalić pokušava uputiti udarac “škaricama”, a nizozemski branič Nathan Ake istodobno glavom pokušava dohvatiti loptu tijekom polufinaln­e utakmice u završnici Lige nacija u Rotterdamu između Hrvatske i Nizozemske.

Drugo mjesto osvojio je fotoreport­er Cropixa Tom Dubravec za fotografij­u slavlja Luke Modrića i Matea Kovačića, a treće fotoreport­er Pixsella Slavko Midžor za fotografij­u požrtvovno­g Josipa Stanišića koji ide glavom na kopačku protivnika. Obje fotografij­e nastale su tijekom pobjede Hrvatske protiv Turske u Bursi u okviru kvalifikac­ija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Marko Lukunić darovao je Mariju Pašaliću uokvirenu nagrađenu fotografij­u, a dobitnik nagrade primio priznanje i novi reprezenta­tivni dres Joška Gvardiola, kao veliku želju Lukunićeva sina Petra.

Reprezenta­tivce je posjetio bivši hrvatski reprezenta­tivac Dejan Lovren, koji se dečkima priključio na ručku.

 ?? ?? LUKA MODRIĆ kapetan hrvatske nogometne reprezenta­cije i sjajni veznjak Reala iz Madrida, jučer se na popodnevno­m treningu priključio ostatku momčadi
LUKA MODRIĆ kapetan hrvatske nogometne reprezenta­cije i sjajni veznjak Reala iz Madrida, jučer se na popodnevno­m treningu priključio ostatku momčadi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia