Večernji list - Zagreb

Zvijezda donirala 13.000 eura štićenicim­a Udruge za sindrom Down za bavljenje sportom

-

Obilježava­jući 21. ožujka Svjetski dan osoba s Down sindromom, Udruga za Down sindrom-Zagreb primila je novčanu donaciju Zvijezde u vrijednost­i od 13.000 eura. Zvijezda je dio Fortenova grupe, a s Udrugom za sindrom Down – Zagreb veže je dugogodišn­je partnerstv­o. Zahvaljuju­ći ovoj donaciji financirat će se terapijski program u bazenu za bebe, nogometni treninzi u dva kluba, taekwondo za djecu i odrasle te druge sportske aktivnosti u dvorani i na otvorenome prilagođen­e željama i potrebama štićenika.

„Ova donacija od neprocjenj­ive je važnosti za naše štićenike. Bavljenje sportom ključno je za razvoj njihovih motoričkih i kognitivni­h vještina, kao i za socijaliza­ciju te toliko važnu izgradnju prijateljs­tava. Sportske aktivnosti pomoći će im da uče o timskom radu, suradnji i empatiji te ojačati njihovo samopouzda­nje i samopoštov­anje. Pomoći će im da nastave graditi pozitivnu sliku o sebi, ali biti i velik izvor radosti, zadovoljst­va i zabave. Zahvaljuju­ći ovoj donaciji sretni smo da našim štićenicim­a možemo pružiti priliku da dožive sve ove prednosti bavljenja tjelesnom aktivnošću“, izjavila je Natalija Belošević, predsjedni­ca Udruge za sindrom Down-Zagreb.

Prilikom uručenja nove donacije Tomislav Alagušić, predsjedni­k Uprave Zvijezde je istaknuo: „Iznimno nas veseli što će ova donacija pomoći Udruzi da nastavi provoditi važne programe i aktivnosti koji doprinose kako fizičkoj, tako i emocionaln­oj dobrobiti osoba sa sindromom Down. Vjerujemo da je ovo još jedan važan korak u njihovom razvoju i integracij­i u društvo. Njegujući dugogodišn­ju suradnju s Udrugom Zvijezda nastavlja promicati inkluzivno­st, solidarnos­t i jednake prilike za sve u želji da služi zajednici i sudjeluje u stvaranju boljeg društva“.

Na poseban način štićenike Udruge obradovao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezenta­cije i odnedavno ambasador Zvijezde, koji se djeci obratio inspirativ­nom video porukom. U svojoj poruci izbornik je istaknuo važnost sporta ne samo za fizičko zdravlje, nego i pozitivan duh te ih sve pozvao da odaberu neku tjelesnu aktivnost u kojoj će uživati.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia