Večernji list - Zagreb

Iznenađenj­e na treningu, Zajec pričao s Dalićem, zagrlio Luku Modrića

Nogometaši Hrvatske odradili su i drugi trening uoči nastupa na turniru u Egiptu. Izbornik Dalić odlučio je da u Kairo ne idu Budimir i Perišić

-

Nogometaši Hrvatske odradili su i drugi trening uoči nastupa na turniru u Egiptu. Reprezenta­cija danas putuje prema Kairu, a izbornik Dalić odlučio je da ne idu Budimir i Perišić Prvi je bolestan, a drugi se još nije dovoljno oporavio od ozljede. Na početku treninga neobičan gost – Velimir Zajec, novi predsjedni­k Dinama. Nakon što se zadržao u kraćem razgovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, predsjedni­kom HNS-a Marijanom Kustićem i tehničkim direktorom Stipom Pletikosom, srdačno se zagrlio s Lukom Modrićem.

- Na ovim našim reprezenta­tivnim okupljanji­ma je uvijek dobra atmosfera, sjajno druženje. Ove dvije utakmice treba ozbiljno shvatiti, neki igrači će dobiti malo više prilika, to je velika prilika za dokazivanj­e. Konačno, svaki dobar rezultat nam daje motivaciju za dalje. Trebamo dati apsolutno sve od sebe u Egiptu – rekao je Martin Erlić, stoper talijansko­g Sassuola.

Njegov klub nalazi se u dosta teškoj situaciji, u zoni je ispadanja.

- Predzadnji smo, ali do 13. na ljestvici Leccea, dijeli nas samo pet bodova. Sami smo zakomplici­rali cijelu ovu situaciju. Možda smo mislili da ćemo lako, ali očito nije bilo tako. Došao nam je novi trener, dao nam je entuzijaza­m, već smo ove dvije zadnje utakmice pokazali da možemo. Pobijedili smo Frosinone, nažalost, izgubili smo zadnju protiv Rome. Ne želim uopće razmišljat­i što će se dogoditi ako ispadnemo. Sam sam sebi dao cilj koji glasi “sa Sassuolom ne želim otići u Serie B”. Dat ću sve od sebe da ostanemo u Serie A. Igram stalno. Imao sam doduše nekoliko ozljedica, to me malo kočilo. Sad se osjećam bolje nego prije dva-tri mjeseca. Najbitnije je da ove utakmice koje nam slijede odradimo kako treba – rekao je Erlić koji ne živi u Sassuolu već u obližnjoj Modeni.

- Sassuolo je mali gradić, ima oko 40 000 stanovnika pa sam se odlučio za Modenu – naglasio je Erlić.

Živite u gradu Paninija, tvrtke koja se proslavila prodajom albuma i sličica raznih tematika, ali uglavnom nogometnih.

- Ako me pitate da li skupljam sličice, odgovor je – ne – odlučno će reći Erlić.

Luka Ivanušec igra nešto sjevernije, u nizozemsko­m Feyenoordu.

- Imamo deset bodova manje od vodećeg PSV-a, devet smo ispred Twentea...Normalno je da ćemo biti drugi, najbitnije je da idemo u Ligu prvaka. Naravno, ganjat ćemo PSV do kraja, u nogometu je sve uvijek moguće. Za sada sam postigao tek jedan pogodak. Ali kad vratim film, sjetim se svih vratnica, pa onda trenutaka kad su lopte izbijene s gol-linije... Koliko je sve to moglo bolje izgledati kad se radi o statistici, samo da su se poklopile neke stvari, neke sitnice. Milimetri su me dijelili da ta statistika bude puno bolja - zaključio je Ivanušec koji pomno prati i HNL.

- S obzirom da je ovako napeto i zanimljivo, gledam gotovo svaku utakmicu kad stignem. Rasplet? Dinamo ima pobjedničk­i mentalitet, zna se nositi s pritiskom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia