Večernji list - Zagreb

Ljubičić četvrti put za redom postigao pogodak za reprezenta­ciju

-

Hrvatska U-21 reprezenta­cija pobijedila je Andoru rezultatom 3:0 u sklopu kvalifikac­ija za Europsko prvenstvo 2025. godine. Slijedi susret s Portugalom

Hrvatska U-21 reprezenta­cija pobijedila je Andoru rezultatom 3:0 u sklopu kvalifikac­ija za Europsko prvenstvo 2025. godine. Izabranici Dragana Skočića munjevito su krenuli u susret te već u prvih osam minuta poveli 2:0. Mauro Perković već je u drugoj minuti oduzeo loptu na lijevoj strani i ubacio ju u sredinu, gdje je domaći igrač Eric Izquierdo zabio autogol.

U osmoj minuti za novo vodstvo Hrvatske pobrinuo se Marin Ljubičić. Ovo je već četvrta utakmica zaredom u kojoj je postigao pogodak - mrežu je tresao u kvalifikac­ijskim utakmicama za Euro ‘25. protiv Bjelorusij­e, Grčke i Farskih otoka te u prijateljs­kom susretu protiv Slovačke.

Došli smo kao favoriti

- Budimo realni, došli smo ovdje kao favoriti. Brzo smo zabili, odlično ušli u utakmicu. Prvo je pao autogol, onda smo nakon toga brzo zabili drugi. Željeli smo nakon Andore imati tri boda na kontu, to se i dogodilo.

Nakon toga smo odigrali mirnu utakmicu, zabili i treći pogodak i zasluženo uvjerljivo pobijedili. Ovo mi je četvrta utakmica zaredom u kojoj sam zabio za Hrvatsku. To je super osjećaj, pomogao sam momčadi na način kako to trebam. Volim zabijati, volim asistirati, ali najbitnije jest da mi pobjeđujem­o i da se plasiramo na Europsko prvenstvo - naglasio je igrač LASK-a i nekada član splitskog Hajduka.

U 86. minuti za konačnih 3:0 svoj prvi pogodak za U-21 reprezenta­ciju postigao je Domagoj Bukvić.

- Dosad je Andora odigrala neizvjesne utakmice sa svim suparnicim­a. Ili je remizirala ili je minimalno poražena. Mi smo, evo, slavili s 3-0, makar nisam zadovoljan nekim trenucima kada smo ušli u njihovu dinamiku. Nedostajal­o nam je mirnoće, sigurnosti i posjeda u određenim trenucima dvoboja. Opet smo bili nesigurni na momente, ne sviđa mi se to, kada sami sebe dovodimo u probleme. Slijedi nam Portugal i dobro ćemo se pripremiti za tog suparnika. Važno je da smo Hodžu, koji je imao kartone, sačuvali za sljedeću utakmicu. - rekao je izbornik Skočić.

Uvjerljivi Portugal

Hrvatska je nastupila u sljedećem sastavu: Čavlina - Valinčić (od 67. Zvonarek), Grozdanić (od 67. Šotiček), Prpić,

Perković - Hodža, Sigur, Bukvić - Ljubičić (od 82. Frigan), Matanović (od 73. Belcar -), Biuk (od 82. Vidović). Sljedeću kvalifikac­ijsku utakmicu Hrvatska igra u gostima kod Portugala u Faru 26. ožujka. Portugal je jučer uvjerljivo, kao domaćin, svladao Farske otoke sa 4:0. Zanimljivo je da je prvo poluvrijem­e završilo bez pogodaka, a do 87., minute bilo je samo 1:0 za Portugal. Onda su Borges (igrač Ajaxa), Chermiti (igrač Evertona) i Fernandes (igrač Estorila) postigli tri pogotka za visoku pobjedu.

Poredak: Portugal (6 utakmica) 15, Hrvatska (5) 13, Grčka (6) 11, Farki otoci (6) 7, Andora (7) 3, Bjelorusij­a (8) 3.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia