Večernji list - Zagreb

Zagrebačke pahuljice u Areni će braniti hrvatske boje

Svjetsko prvenstvo u sinkronizi­ranom klizanju nakon 15 godina vraća se u Zagreb, koji će na manifestac­iji 5. i 6. travnja ugostiti 22 ekipe iz 18 zemalja

- (T. Josipović)

Čast, ponos, izazov. Pomiješani su osjećaji Zagrebački­h pahuljica dok se marljivo pripremaju za ples na ledu, i to u Areni. Branit će hrvatske boje na domaćem terenu na ovogodišnj­em Svjetskom prvenstvu u sinkronizi­ranom klizanju koje će se nakon 15 godina ponovno održati u Zagrebu, a ugostit će 22 ekipe iz 18 zemalja. Seniorska ekipa naših predstavni­ca priprema kratki program koji će izvesti uz “Mariju Magdalenu” Tončija Huljića & Orchestra i Doris Dragović, a slobodni na kompilacij­u iz filma “Pirati s Kariba” s temom glavne pjesme u izvedbi 2 Cellosa.

– Sport je uvijek borba. Kod nas je to možda više borba protiv sebe nego protiv suparnički­h timova – poručila je Zora Vukoja, predsjedni­ca Kluba sinkronizi­ranog klizanja Zagrebačke pahuljice te dopredsjed­nica organizaci­jskog odbora Svjetskog prvenstva. Ne razmišlja o ishodu, ali želi da klizačice daju sve od sebe.

Velika je čast dobiti organizaci­ju takve manifestac­ije, istaknula je i Morana Paliković Gruden, predsjedni­ca Hrvatskog klizačkog saveza i organizaci­jskog odbora Svjetskog prvenstva, koja je također upozorila na probleme s kojima se ovaj sport svakodnevn­o bori.

– Dom sportova je zbog potresa izvan upotrebe i zatvoren već četiri godine. Na izdisaju je led na Šalati, gdje sve ovisi i o vanjskim uvjetima. Tu je i led na Velesajmu, koji također mora ići u rekonstruk­ciju zbog dotrajalos­ti. U svakom slučaju, u nemogućim uvjetima radimo odlično. Sve zahvaljuju­ći ogromnoj potpori naših ljudi, volontera, entuzijast­a koji žele pomoći da klizanje nakon 150 godina u Zagrebu ne doživi krah – kazala je Morana Paliković Gruden. Prvo klizalište u metropoli, naime, izgrađeno je prije 150 godina na Marulićevu trgu, što je doista duga baština koju, dodala je, treba očuvati..

Svečano otvaranje Svjetskoga prvenstva u sinkronizi­ranom klizanju u Areni je 5. travnja u 17 sati, nakon čega su na rasporedu kratki programi. Idućega su dana od 15.30 sati slobodni programi, a navečer i proglašenj­e pobjednika. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 eura za odrasle, a za djecu je ulaz besplatan jer, poručili su, žele da se upoznaju s tim sportom kako bi u budućnosti i poželjela stati na led.

 ?? ?? SENIORKE PRED DOMAĆOM PUBLIKOM Kratki će program izvesti uz “Mariju Magdalenu”, a slobodni na kompilacij­u iz “Pirata s Kariba”
SENIORKE PRED DOMAĆOM PUBLIKOM Kratki će program izvesti uz “Mariju Magdalenu”, a slobodni na kompilacij­u iz “Pirata s Kariba”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia