Večernji list - Zagreb

Skočić: Nisam zadovoljan, nedostajal­o je sigurnosti

Mlada hrvatska reprezentc­ija za igrače do 21 godine svladala je vršnjake iz Andore, a sljedeći tjedan pravi izazov naše će nade imati protiv Portugala

-

Pobjeda nad Andorom (3:0) koju je u kvalifikac­ijama za Europsko nogometno prvenstvo ostvarila naša mlada reprezenta­cija igrača do 21 godine, rasplet je kakav je očekivao naš izbornik Dragan Skočić. U skladu s tim, utakmica je lakoćom otišla na našu stranu.

Hrvatska je u vodstvo došla već nakon dvije minute kada je Eric Izquierdo, kapetan Andore, postigao autogol. Priča je praktično bila završena u osmoj minuti kada je naše vodstvo povisio Marin Ljubičić.

Ovo je već četvrta utakmica zaredom u kojoj je postigao pogodak - mrežu je tresao u kvalifikac­ijskim utakmicama za Euro 2025. protiv Bjelorusij­e, Grčke i Farskih otoka te u prijateljs­kom susretu protiv Slovačke.

- Super osjećaj, pomogao sam momčadi na način kako to trebam. Volim zabijati, volim asistirati, ali najbitnije jest da mi pobjeđujem­o i da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Budimo realni, došli smo ovdje kao favoriti. Brzo smo zabili i odlično ušli u utakmicu. Prvo je pao autogol, onda smo nakon toga brzo zabili drugi. Željeli smo nakon Andore imati tri boda na kontu, to se i dogodilo. Nakon toga smo odigrali mirnu utakmicu, zabili i treći pogodak i zasluženo uvjerljivo pobijedili - poručio je Ljubičić.

Konačan omjer u 86. je minuti postavio Domagoj Bukvić.

- Andora je u pet utakmica kvalifikac­ija igrala ‘gusto’ sa svojim protivnici­ma, a Grci su ovdje teško prošli. Zadovoljan sam s nekim dijelovima utakmice, s nekima nisam. Ušli smo nekoliko puta u dinamiku koja nam nije trebala. Nedostajal­o je u nekim trenucima više posjeda i sigurnosti, pogotovo u otvaranju. Imali smo još nekih situacija i da smo ih riješili, bili bismo puno mirniji. Ne sviđaju mi se dijelovi gdje smo nesigurni i sami sebe dovedemo do neželjenih situacija u koje ne bismo trebali.

Imamo pet dana odmoriti se i važno je da smo Hodžu sačuvali za sljedeću utakmicu jer je imao kartone. Sad ćemo analizirat­i Portugal i dobro se pripremiti za njih - rekao je izbornik Dragan Skočić.

Sljedeću kvalifikac­ijsku utakmicu Hrvatska igra u gostima kod Portugala u Faru 26. ožujka.

Hrvatska je nakon ove pobjede u dobroj poziciji da osigura prvo mjesto koje vodi izravno na U-21 Europsko prvenstvo. Ispred Hrvatske je samo Portugal s dva boda više, no Hrvatska ima utakmicu manje. Do kraja mora odigrati još pet utakmica, od čega četiri domaće.

Poredak, skupina G: Portugal 15, Hrvatska 13 (5), Grčka 11 (7), Farski Otoci 7, Bjelorusij­a 6 (9), Andora 3 (7). •

Hrvatska je nakon ove pobjede u dobroj poziciji da osigura prvo mjesto koje vodi izravno na U-21 Europsko prvenstvo

 ?? ?? DRAGAN SKOČIĆ Izbornik naše mlade vrste imao je zamjerki na izvedbu svojih igrača
DRAGAN SKOČIĆ Izbornik naše mlade vrste imao je zamjerki na izvedbu svojih igrača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia