Večernji list - Zagreb

POGLEDAJTE SEMAFOR

-

NOGOMET

Prva NL, 23. kolo: Sesvete – Orijent 2:2; Druga NL, 20. kolo: Hrvatski dragovolja­c – Marsonia 1:2;

prijateljs­ke utakmice: Bugarska - Tanzanija 1:0, Armenija - Kosovo 0:1, Sj. Makedonija - Moldavija 1:1, Norveška - Češka 1:2, Mađarska Turska 1:0, Nizozemska - Škotska 4:0

FUTSAL

Supersport HMNL, četvrtfina­le doigravanj­a: Square – Osijek 5:1, Futsal Pula – Crnica 4:0

KOŠARKA

Euroliga: Crvena zvezda – Virtus 94:79, Monaco – Valencia 79:78, Panathinai­kos – Barcelona 89:81, Bayern – Makabi 74:89, Milano – Fenerbahče 77:76

RUKOMET

Paket24 Premijer liga za prvaka: Zagreb (Kos 8) – Poreč 43:35;

francuska liga: Chambery (Ivić) – Aix 32:26, Ivry (Šunjić) – Dijon 33:23;

njemačka liga: Melsungen (Martinović 2, Mandić 1, Pavlović) – Lemgo 26:25

Desni bek Mathias Gidsel, svjetski prvak s Danskom, izabran je za najboljeg rukometaša svijeta za 2023. godinu, a Norvežanka Henny Reistad koja je osvojila dvije trećine glasova, za najbolju rukometaši­cu svijeta, objavio je u petak Međunarodn­i rukometni savez (IHF). Najbolja mlada igračica je Léna Grandveau, 21-godišnja francuska reprezenta­tivka, a titulu najboljeg mladog rukometaša dobio je Skipagotu iz Farskih otoka.

TENIS

ATP Challenger, Zadar, četvrtfina­le: Serdarušić – Kovalik (Češ) 6:3, 3:6, 6:7; ITF turnir tenisača Opatija, četvrtfina­le: Poljičak – Rađenović (Srb) 6:2, 6:4; parovi, polufinale: Poljičak, Mikrut – Bielinsky, Ovčarenko (Ukr) 2:6, 6:4, 10:5;

ITF turnir tenisačica, Sabadell, četvrtfina­le: Primorac – Vismane (Let) 6:3, 6:4

SKIJANJE

Čehinja Ester Ledecka pobjednica je zadnjeg superveles­laloma koji su skijašice vozile na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu, dok je Mali kristalni globus u ovoj disciplini osvojila Švicarka Lara Gut Behrami.

Švicarac Marco Odermatt osvojio je superveles­lalomski Mali globus u austrijsko­m Saalbachu zauzevši peto mjesto u posljednjo­j utrci superveles­laloma koju je osvojio njegov sunarodnja­k Stefan Rogentin.

FORMULA 1

Landu Norrisu (McLaren) pripao je u Melbourneu prvi slobodni trening za Veliku nagradu Australije, a Charlesu Leclercu u Ferrariju drugi. Norris je imao najbrži krug (1:18.564) na prvom treningu (FP1) koji je prekinut u posljednji­h 20 minuta nakon što je vozač Williamsa Alex Albon razbio svoj bolid u sudarom na šestom zavoju u Albert Parku. Drugi je bio aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu s 0,018 sekundi zaostatka, a treći George Russell u Mercedesu. Na drugom treningu Leclerc je prošao krug za jednu minutu i 17,277 sekunde, 0,381 sekundu brže od Verstappen­a.

SKIJAŠKI SKOKOVI

S dva najduža leta od 237,5 i 231 metra, slovenski reprezenta­tivac Peter Prevc odnio je pobjedu na prvom od dva finalna natjecanja Svjetskog kupa na letaonici u Planici, čime je oduševio oko 13.000 okupljenih gledatelja, mahom domaćih navijača.

DŽUDO

Već prvog dana IJF Grand Slama u Tbilisiju Ana Viktorija Puljiz iz Solina pobrinula se za sjajne vijesti osvojivši srebrnu medalju i 700 bodova na svjetskoj rang ljestvici. U finalu kategorije do 52 kg Puljiz je izgubila meč protiv predstavni­ce Španjolske Ariane Soler nakon 40 sekundi produžetak­a.

 ?? ?? ESTER LEDECKA pobjednica je zadnjeg superveles­laloma na završnici Svjetskog kupa
ESTER LEDECKA pobjednica je zadnjeg superveles­laloma na završnici Svjetskog kupa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia