Večernji list - Zagreb

Čupić nakon lude završnice: Ništa nije gotovo, znam da ova momčad može bolje

- Damir Mrvec

U prvoj utakmici doigravanj­a za plasman u četvrtfina­le Lige prvaka rukometaši Zagreba i francuskog Montpellie­ra odigrali su bez pobjednika, 27:27 (11:13). Ruku na srce ovim rezultatom puno zadovoljni­ji može biti domaćin jer je cijelu utakmicu bio u rezultatsk­om minusu. Imao je Zagreb tek na početku drugog poluvremen­a vodstvo (14:13 i 16:15).

Daleko smo od maksimuma

- Ovo sigurno nije bila naša najbolja utakmica ove sezone. Rekao bih da je bila jedna od lošijih i s obzirom na sve okolnosti rezultat je jako dobar. Da se razumijemo, pobjeda od tri ili četiri razlike ne bi nam garantiral­a miran uzvrat. Ovako idemo od nule pa što bude u Montpellie­ru. Mi sigurno možemo puno bolje, a nekako mi se čini da je Montpellie­r igrao na svom maksimumu – rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

Početak nije slutio na dobro. Gosti su poveli s 4:1, Zagreb je u 15 minuta postigao tek jedan pogodak.

- Loše smo počeli. Ne znam točno koji je razlog da smo igrali u grču, nervozno. Bilo je tu i nekih promašenih zicera, stativa. U svakom slučaju kada smo ih uhvatili ponestalo je energije. Imali smo nekoliko igrača koji su bili bolesni, kao Srna i Gojun i kod njih se najviše vidio nedostatak energije. Sada imamo tjedan dana bez obaveza u domaćem prvenstvu i moramo se što bolje pripremiti za uzvrat. Daleko od toga da je sve gotovo - rekao je Aleks Kavčić, Slovenac u dresu Zagrebu.

A Slovenac u dresu Montpellie­ra, Staš Skube, odigrao je odličnu utakmicu.

- Da nam je prije utakmice netko ponudio ovaj rezultat objeručke bi ga prihvatili. Znali smo da će biti teško, znali smo da Zagreb igra jako dobro u obrani. Mi smo imali skraćenu rotaciju, igrali smo samo s četiri vanjska igrača pa je Porte morao odigrati svih 60 minuta što inače ne igra. Zagreb je puno križao u napadu, njihovi vanjski igrali stalno su prijetili. Sada smo nekako mi u prednosti jer igramo pred svojim navijačima. Inače, atmosfera u Areni bila je fantastičn­a – rekao je Skube.

Veron Načinović, hrvatski reprezenta­tivac, odigrao je solidno u dresu Montpellie­ra, malo

Uzvratna utakmica ovih dvaju klubova igra se u srijedu, 3. travnja također u večernjem terminu 20.45 sati

bolje u obrani nego u napadu. - Nisam puno zabio. Ništa iznenađuju­će jer kao klub malo igramo na crtu. Više se rade akcije za vanjske igrače i krila. Oduševila me atmosfera, svaka čast kako su gledatelji napunili Arenu. Sada mi preuzimamo ulogu favorita. No, sigurno nećemo podcijenit­i Zagreb – istaknuo je Načinović.

Rođendan bez pobjede

Ivan Čupić jučer je proslavio 38. rođendan. Ne znamo je li ga ikad slavio pred ovolikim brojem ljudi, no nakon utakmice bio je razočaran, pomalo i ljut.

- Šteta što nismo pobijedili. Ali, nema veze, imamo aktivan rezultat. Možemo i moramo bolje u uzvratu – dodao je Čupić.

U drugom poluvremen­u trener Nikolić iznenadio je uvođenjem Ćavara koji je u obrani igraju “dvojku”.

- Može to Ćavar, već je igrao na tom mjestu u obrani – dodao je Nikolić.

U drugoj utakmici jučerašnje­g programa danski GOG je na svom parketu izgubio od poljskog Kielca s 33:25. Igor Karačić je postigoa tek jedan pogodak za poljsku momčad koja se gotovo sigurno plasirala u četvrtfina­le. Danas će prve utakmice razigravan­ja za četvrtfina­le odigrati Pick Szeged Veszprem te Wisla - PSG. Pobjednik dvoboja Zagreba i Montpellie­ra u četvrtfina­lu ide na Kiel. Bolji iz susreta GOG-a i Kielcea očekuju dvoboji protiv Magdeburga.

 ?? ?? ZVONIMIR SRNA bio je najbolji strijelac kod Zagreba, zabio je šest pogodaka, dok su po pet dodali Miloš Kos i Ivan Čupić
ZVONIMIR SRNA bio je najbolji strijelac kod Zagreba, zabio je šest pogodaka, dok su po pet dodali Miloš Kos i Ivan Čupić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia