Večernji list - Zagreb

Nakon gotovo šest godina prekid suradnje Gorana Ivanišević­a i Novaka Đokovića Nole prekinuo suradnju porukom na Instagramu, Zec uzvratio srčekom

- Damir Mrvec

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića, suradnja je prekinuta nakon gotovo šest godina. Ivanišević i Đoković počeli su surađivati u srpnju 2019. godine, najprije je Goran trenersku ulogu dijelio s Marianom Vajdom, a početkom 2022. postao je glavni trener.

Zajedno osvojili 12 Grand Slamova

U tom vremenu Novak je osvojio čak 12 Grand Slam naslova, devet Mastersa, šest turnira Serije 500 i 250 i United Cup sa srpskom reprezenta­cijom. Iz godine u godinu bio je broj jedan svjetskog tenisa. Iskreno, nekako se ovaj potez Novaka i očekivao. Naime, u posljednje vrijeme Novak je često na svojim mečevima kritizirao svoju ložu, ponajviše Ivanišević­a. Tko zna kakvi su tek sukobi bili daleko od očiju javnosti. Činjenica je da Novaku nije sjajno krenula ova sezona, pogotovo ga je pogodilo ispadanje u polufinalu Australian Opena.

Novak je kraj suradnje objavio na svom Instagram profilu. Pomalo čudno jer je red da se takvo što kaže u četiri oka. Možda i jest, to se zasad ne zna.

”Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije posluživan­ja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo donijeli servis već i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame. Goran i ja prije nekoliko smo dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše je prijateljs­tvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te”, napisao je Đoković.

Naravno, ništa drugo i nije mogao napisati nego lijepe riječi, a Ivanišević je na tu objavu reagirao emojijima – srcem i znakom zahvale.

– Ima sreće i nesreće u zajedničko­m radu. Sretan sam što treniram genijalca, najboljeg tenisača svih vremena i jednog od najboljih sportaša ikada. Šteta što se samo pobjede računaju. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Postoji stres. Pet nas je u timu, ali uvijek sam ja za sve kriv – rekao je jednom prilikom Ivanišević o suradnji s Novakom.

Đoković zasad ne razmišlja o novom treneru. To se već jednom dogodilo. Naime, bez glavnog trenera bio je nakon prekida suradnje s Borisom Beckerom.

– Goran je napravio sjajan posao s Đokovićem. Bila je to jako dobra suradnja. Gorane, svaka čast – oglasio se na svom Instagramu Boris Becker.

Srpski mediji nagađaju kako će Đoković u nastavku karijere surađivati s Nenadom Zimonjićem. Što se Ivanišević­a tiče, on će sigurno imati jako puno ponuda.

Nakon Čilića – Prižmić?

Goran Ivanišević vjerojatno puca na igrača koji se bori za Grand Slam, no činjenica je da svi vrhunski igrači već imaju trenere. Ivanišević je kao trener surađivao samo s jednim našim igračem – Marinom Čilićem. E, sad, ima tu niz talenata kojima bi Ivanišević­i savjeti itekako dobro došli. • Prvi u mislima je Dino Prižmić.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia