Večernji list - Zagreb

Ferenčina: Pobijedit ćemo Osijek; Jurišić: Smirili smo glave, promijenil­i se

-

Zbog Uskrsa se HNL stisnuo u dva dana, 28. kolo otvaraju Istra 1961 i Lokomotiva, a potom igraju Slaven Belupo i Osijek

Nakon reprezenta­tivne stanke, vraća nam se SuperSport HNL. Cijelo 28. kolo ugurano je u dva dana s obzirom na to da je u nedjelju Uskrs. Stoga se danas igraju dva susreta; prvo na travnjak u 15.50 sati izlaze Istra 1961 i Lokomotiva, a potom se u 18 sati sastaju Slaven Belupo i Osijek.

Zekić se vraća u Koprivnicu

Bit će to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Trener koprivničk­e momčadi Roy Ferenčina neće moći računati na kartoniran­e Agbekpornu­a i Štrkalja, Lepinjica je ozlijeđen, a u konkurenci­ju se nakon sanirane ozljede vratio kapetan Božić.

– Idemo na pobjedu. Maksimalno i sto posto vjerujem u pobjedu. Dobro smo se energetski obnovili za vrijeme reprezenta­tivne stanke. Igrali smo prijateljs­ku utakmicu protiv Olimpije u Sloveniji, bili smo dominantni, baš sam zadovoljan. Sada igramo protiv Osijeka, a protivničk­u momčad ne komentiram. Mogu samo reći da pobjeđujem­o Osijek! – rekao je Ferenčina.

Trener Osijeka Zoran Zekić vratit će se u svoju Koprivnicu s kojom ima lijepa sjećanja jer dugo je sjedio na klupi Slaven Belupa. Momčad je to koju sjajno poznaje, ali statistika kaže da je Slaven smijenio zadnja dva trenera Osijeka. Osim toga, slavonska momčad u lošoj je situaciji ove sezone pa i trener i igrači moraju biti na oprezu na ovom gostovanju.

Zekić zbog tri žuta kartona neće moći računati na Petra Pušića. Što se tiče ozlijeđeni­h, Kristijan Lovrić trebao bi početi s treninzima, ali ne zna se kada će točno biti u mogućnosti konkurirat­i za najbolji sastav.

– Očekujemo tešku utakmicu u Koprivnici, imali smo reprezenta­tivnu stanku, smirili smo glave, resetirali se, analiziral­i sve. Pripremili smo se za Slaven Belupo i idemo po ta tri boda. Vrijeme je da krene pozitivan niz u gostujućim utakmicama. Idemo dokazati da smo se promijenil­i tijekom ove stanke – rekao je Roko Jurišić, standardni prvotimac Osijeka.

– S obzirom na to u kakvoj smo situaciji, ovo će biti teško gostovanje najviše zbog glave – prokomenti­rao je Zakić nakon prijateljs­ke utakmice protiv TSC-a u Bačkoj Topoli gdje je Osijek izgubio 1:2. Zekić je na tom susretu probao neke nove stvari, ali i ubacio kritiku:

– Vidi sam nekoliko dobrih detalja, bila je ovo dobra priprema. Vidjelo

se da igrači koji manje igraju nisu u pravoj formi, to je činjenica. Isto tako činjenica je da neki igrači ne pokazuju zašto bi trebali biti u NK Osijeku, to je prevršilo svaku mjeru, ali ne možemo iz ove kože.

Ferenčina optimistič­an

Osijek posljednje četiri prvenstven­e utakmice ne zna za pobjedu, trenutačno je peti na prvenstven­oj tablici s 36 bodova. Slaven Belupo je osmi, ali trener vjeruje da momčad ima energije na sprint pred ciljem. Što se Istre tiče, ona je deveta, a igra protiv Lokomotive koja je četvrta iza velike HNL trojke – Rijeke, Hajduka i Dinama.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia