Večernji list - Zagreb

Mladi stoper Dinama Moreno Živković zaustavio je Marka Livaju Moreno Živković: Tatu Borisa pitajte za koga će navijati u subotu

-

što pred mene stave trener i stožer.

Jeste li ga posebno proučavali kako biste ga mogli dobro čuvati?

– Jednako se pripremam za sve igrače i sve momčadi. Sigurno da kod analize pratimo sve napadače protivničk­e momčadi, ali naravno da je naglasak na Livaji dodatan jer je riječ o odličnom napadaču.

Kakvu utakmicu očekujete na Poljudu, tvrdu kao i puno prijašnjih derbija, ili će biti otvorenije jer pobjeda treba i i vama i njima?

– U zadnjih nekoliko derbija utakmice su bile dosta tvrde i bez puno prilika, ali znate kako je u derbijima. Nikad ne znate što očekivati. Sigurno da ćemo jedni i drugi ići na pobjedu, ali opet ne treba srljati od samog početka. Pokušat ćemo se držati našeg plana i učiniti sve da se u Zagreb vratimo s tri boda.

Zahvalan sam Lokomotivi

Koliko će derbi odrediti rasplet u borbi za naslov?

– Kaže se da bodovi u derbiju vrijede duplo i sigurno da bi nam pobjeda puno značila, ali nakon Hajduka čeka nas još devet utakmica i još puno posla. Ako pobijedimo u Splitu, to neće ništa značiti ako “kiksamo” u nekom sljedećem kolu. Vidimo da u svakom vikendu ima iznenađenj­a i da će biti neizvjesno do samog kraja. Vjerujem, ako budemo pravi, da ćemo na kraju prvenstva mi biti ti koji će slaviti.

U Lokomotivi niste dugo ostali, no očito vam je koristila ta posudba?

– Zahvalan sam na tom periodu. Puno toga sam naučio i iz Lokomotive pamtim samo sretne trenutke. Svakom mladom igraču najbitnija je minutaža u seniorskom nogometu pa tako i meni.

Dinamo vas je odlučio vratiti, direktor Lokomotive Božidar Šikić rekao je da to nije dobro za vas, no jeste li zadovoljni minutažom?

– Dinamo je moj klub. Tu sam od prvog dana i naravno da sam sretan što sam dio prve momčadi. Isto tako znam da mi je minutaža bitna. Pričam s trenerom Jakiroviće­m i zadovoljan sam. Ima dosta utakmica i bit će još dosta prilike za mene.

Tata Boris igrao je za Hajduk, vi igrate za Dinamo, za koga će sad navijati?

– To morate pitati njega, ha-ha, ali tata mi je uvijek bio velika podrška kao i cijela moja obitelj. Kritizira li vas?

– Ma ne. Naravno da ima koji savjet, ali je on onaj tip roditelja da pušta mojim trenerima da me “vode”.

Imate li plan za slavlje nakon Splita?

– Naravno da ne. Nikakvo slavlje nije nam u glavi. Kao što sam ranije naglasio, nakon Splita nas čeka još devet zahtjevnih utakmica i ne pada nam na pamet nikakvo slavlje. Moramo raditi naporno da bismo mogli slaviti nakon zadnjeg kola – zaključio je Moreno Živković.

Subotnji derbi bit će peti ove sezone, ali ne i posljednji jer Hajduk i Dinamo sastaju se 3. travnja u polufinalu Kupa

i Dinamo na Poljudu će se sastati i 3. travnja u polufinalu Kupa. Bilo kako bilo, čeka nas zanimljiv nogomet na rasprodano­m Poljudu, a napetost je tim veća što oba kluba trebaju pobjedu žele li dostići Rijeku i nastaviti borbu za naslov prvaka. Do kraja prvenstva, nakon ovog susreta, preostalo je još samo osam kola, dok Dinamo igra još jednu nadoknadu. Vremena za skupljanje bodova sve je manje, ali ga ima, a ovaj derbi odredit će uvelike tijek same završnice.

Na kladionica­ma nema favorita, koeficijen­t na pobjedu Hajduka je 2.60, a na pobjedu Dinama također 2.60, dok je za neriješen rezultat 3.30. Kada je riječ o borbi za naslov prvaka, Hajduk je iza Dinama i Rijeke. Koeficijen­t da će Dinamo obraniti titulu iznosi 2.30, a isti koeficijen­t je i za pobjedu Rijeke. Na Hajduk je koeficijen­t čak 4.0.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia