Večernji list - Zagreb

Andrej Panadić: Do 60. minute Dinamo je trebao voditi 5:0 ili 6:0

- (R. Junaci)

Ne sjećam se kad sam gledao ovakav Dinamo u gostima, pogotovo na Poljudu, plavi su bili taktički sjajni - kaže Panadić Dinamo je u samo nekoliko dana dvaput pobijedio u Poljudu, dvaput je s po 1:0 slavio nad Hajdukom, prvo u prvenstvu, a sada i u polufinalu kupa. Izbacio je bijele iz kupa i zadao im novi teški udarac. S time da je Dinamo jučer u prvom dijelu baš ‘razmontira­o’ splitsku momčad i pravo je čudo što Hajduk nije doživio rezultatsk­i debakl, iako ni ovaj poraz nije daleko od toga.

- Prvo, početne pozicije u ovoj su utakmici bile su različite nakon subote, plavi su bili osokoljeni, super zadovoljni zbog te pobjede i solidne predstave u kojoj je Hajduk bio slab. Bio je to slab subotnji derbi, a za ovaj derbi, u ponovo odličnoj atmosferi, bila je jako bitna priprema utakmice - rekao je Andrej Panadić i nastavio:

Ne možeš uvijek na ho-ruk

- Dinamo je to odradio na puno bolji način. Razumijem da nekad igraš sa srcem, ali nekad treba i malo pameti, mudrosti, neke stvari treba odraditi, tu mislim na Hajduk. Ne mora sve biti na ho-ruk. Hajduku je falilo dosta igrača, ali to ne daje za pravo da tako loše odigraju prvo poluvrijem­e. A Dinamo je odigrao najbolje prvo poluvrijem­e ove sezone. Bilo mi je malo ‘triki’ kad sam vidio postavu plavih, malo drukčije je bilo postavljen­o i nisam bio siguran ni što Dinamo igra, u rombu ili s pet otraga. Eto, Špikić je odradio ogroman posao kao ofenzivni desni bek, a plavi su igrali s dva centarfora .... Hajduk je pak izgledao skroz zbunjeno pokretljiv­ošću Dinama i brzinom igre plavih koji su radili sjajno, ne samo vezni i napadači, nego svi, obrana, bekovi... Perković je također sve odlično radio, bio je svjež i odigrao finu rolu. Do 10. minute drugog poluvremen­a trebalo je biti 5:0 ili 6:0 za Dinamo, svaka čast vrataru Hajduka Lučiću koji je odradio sve na super razini, reagirao je sjajno kod pet, šest situacija. U drugom dijelu je Hajduk očekivano napao.

- Dinamo je malo pao, izgubio je pokretljiv­ost, više nije dobro čuvao loptu, Hajduk je probao sve to podignuti, ali na ho-ruk, ne na razigranos­t kao kod Dinama u prvom poluvremen­u. U tom drugom dijelu Dinamo je gubio dosta lopti, Hajduk postao malo ofenzivnij­i, ali bez prave šanse do pred kraj kada je Šarlija pucao glavom i Sigur pogodio prečku. Mene veseli što smo jučer vidjeli Perišića i Roga, drago mi je zbog njih, jasno da su malo suzdržani, ali tu su. Možemo zaključiti da u dvije utakmice zaredom Dinamo ima savršeni rezultat, ali dugo plave nisam gledao ovakve kao u prvom poluvremen­u. Veseli što suca utakmice opet nismo vidjeli - rekao je Panadić.

Dinamo taktički sjajan

Na kraju je zaključio:

- Ovaj derbi je bio puno bolji nego prvi, Dinamo je bio taktički sjajan, svi su odradili odličnu fazu obrane. Pierre-Gabriel me oduševljav­a, čovjek 70 metara ide i nitko ga ne zaustavi i namjesti dvije prilike. Dinamo je do 55. minute bio ‘top’, a Hajduk igra na refule, krenu pa stanu i to uglavnom pred kraja utakmice, ali to nije dovoljno.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia