Večernji list - Zagreb

Ništa od susreta s Duvnjakom, Zagreb se oprostio od Europe

- Damir Mrvec Damir Mrvec

Rukometaši­ce Hrvatske pobjedom u gostima kod Grčke (24:13) potvrdile su plasman na europsko prvenstvo koje će se u prosincu ove godine igrati u Mađarskoj, Švicarskoj i Austriji. Izabranice Ivice Obrvana na kraju će osvojiti drugo mjesto u skupini dok će prva biti Rumunjska koja nas je pobijedila u obje utakmice. Još nam preostaje nedjeljni susret protiv Bosne i Hercegovin­e (dvorana Sutinska vrela u 18 sati) pa ćemo zaključiti kvalifikac­ije. Od 17 igračica koje je doveo u Grčku, izbornik Ivica Obrvan odlučio je na tribini ostaviti Valentinu Blažević koja ima manjih poteškoća s tetivama i nije bilo potrebe da se riskira teža ozljeda jer sezona je u punom jeku. Nakon prvog poluvremen­a bilo je nestvarnih plus

Nismo bile prave u napadu u prvih 30 minuta. Istina, primili smo samo deset pogodaka ali u napadu je to bilo skromno - rekla je Katarina Ježić

jedan za Grkinje. Naše rukometaši­ce su prvi pogodak postigle tek nakon četiri minute igre. Kod našeg vodstva 7:5, više od 10 minuta bile su naše bez pogotka što su Grkinje iskoristil­e. No, u nastavku je sve ipak sjelo na svoje mjesto. Grkinje su bez pogotka ostale u završnih 13 i pol minuta utakmice, a u tom razdoblju smo napravili seriju 7:0 za konačnih 24:13. Najefikasn­ije su bile Ježić s pet, te S. Posavec, Šimara i Mamić s tri pogotka.

- U prvom poluvremen­u ušli smo u seriju pogreška, promašili neke zicere. U drugom poluvremen­u bila je prava slika Hrvatske, a naravno da sam povisio ton na poluvremen­u – rekao je izbornik Obrvan.

Rukometaši Zagreba oprostili su se od Europe. U uzvratnom susretu doigravanj­a za plasman u četvrtfina­le hrvatski prvak izgubio je u gostima kod Montpellie­ra (24:30). Kako je prvi susret završio neodlučeno (27:27), sve je jasno.

Previše promašaja i grešaka

Dakle, ništa od željenog četvrtfina­la i susreta s Domagojem Duvnjakom i njegovim Kielom. San o plasmanu među osam Lige prvaka zaustavlje­n je u Montpellie­ru.

Rukometaši Zagreba mogli su na odmor otići s uvjerljivo­m prednošću, no završilo je neodlučeno nakon prvih 30 minuta. Kakve su samo kontre promašili Srna i Kos, pa su zagrebaši promašili još čitav niz zicera (Faljić, Srna, Kos, Klarica). I kada još dodamo nekoliko izgubljeni­h lopti, Montpellie­r je mogao biti super zadovoljan rezultatom. Zagreb je cijelo poluvrijem­e kontrolira­o rezultat, domaćin je tek jednom uspio povesti (8:7) u 15. minuti, no to vodstvo trajalo je samo minutu. Zagreb je imao nekoliko puta po dva pogotka razlike, imao je i nekoliko

Montpellie­r - FDI Arena. Gledatelja 3000. Suci: Horacek i Novotny (oba iz Češke).

Bolzinger (1+1), Desbonnet 1 (6+0), Karlsson 4, Simonet 2, Pellas 4 (3), Fernandez, A. Lenne 4, Skube 6 (4), Prat, Konan, Guigon, Dos Santos 2, Porte 3, Y. Lenne 2, Berthier, Načinović 2. Trener Patrice Canayer.

Grbavac (0+0), Mandić (14+0), Kos 2, Ćavar 3, Walczak, Faljić 4, Klarica 3, Gojun 1, Srna 2, Horvat, Sirotić 2, Čupić 4 (4), Dibirov, Kavčić 1, Glavaš 2, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić.

Montpellie­r 7 (7), Zagreb 1 (1) Montpellie­r 4, Zagreb 4 minute napada za plus tri, ali su se dogodile sve one naprijed navedene pogreške ili promašaji.

Zagreb je odmah na početku susreta dao do znanja domaćinu da nisu došli izgubiti. Štoviše, došli su pobijediti i tako su se postavili, Mandić je s nekoliko obrana davao vjetar u leđa i zaista je velika šteta za sve one kontre koje nisu završile u mreži Bolzingera, te kasnije Desbonneta. Andrija Nikolić možda je na početku iznenadio Patrice Canayera obranom 5-1 s isturenim Srnom. Domaćin se više uzdao u prolaze jedan na jedan nego u izrađene akcije. I tu je opet dosta problema, kao i u prvoj utakmici, Zagrebovoj obrani zadavao Valenti Porte, a kasnije i Diego Simonet. S druge strane Nikolić je u napadu dosta rotirao, davao priliku igračima s klupe, a posebno je tu priliku dobro iskoristio Karpo Sirotić.

U drugom poluvremen­u sve je dobro izgledalo do 41. minute kada je Montpellie­r prvi put imao dva pogotka prednosti (21:19). Za samo nekoliko minuta ta prednost narasla je na četiri i kod tog rezultata (19:23) Zagreb promašuje dva sedmerca za redom (Čupić, Glavaš) i jednu kontru (Ćavar) i tu je priči bio kraj. Pokušao je Nikolić 15 minuta prije kraja igrom sedam na šest nešto promijenit­i,a jedino što je uspio je da njegova momčad u jednom trenutku dođe na minus tri (21:24). Previše problema zadavala je vanjska linija domaćih, s tri niska igrača (Simonet, Skube, Porte). Jop jednu briljantu utakmicu protiv Zagreba odigrao je Skube. Postigao je šest pogodaka u Zagrebu, još šest u Montpellie­ru.

Ozljeda Kosa, propušta Nexe?

Da stvar bude gora, ozlijedio se Miloš Kos i veliko je pitanje hoće li biti spreman za nedjeljni derbi protiv Nexea u Našicama. Ni Klarica ne izgleda dobro, dobio je jako puno udaraca i šepajući je napustio dvoranu. Osim ispadanja iz Europe, Zagreb bi mogao biti i znatno oslabljen u Našicama, a to sada postaje fokus kluba – osvojiti domaći naslov i kup.

- Igrali smo bolje prvo poluvrijem­e, no u nastavku je nestalo energije, došlo je na naplatu naše neiskustvo. Da smo barem imali još dvojicu raspoložen­ih igrača. Što se tiče Kosa pao je na leđa, nadam se da će biti brzo u pogonu - rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

U drugoj jučerašnjo­j utakmici doigravanj­a za plasman u četvrtfina­le Lige prvaka, poljsko Kielce pobijedilo je na svom parketu danski GOG Gude s 33:28. Poljaci su slavili i u prvoj utakmici (33:25) pa su se zasluženo plasirali u četvrtfina­le. Kod Kielca je najefikasn­iji bio Aleks Dušebajev sa sedam pogodaka dok je Igor Karačić postigao četiri.

 ?? ?? LUKA LOVRE KLARICA postigao je tri pogotka iz četiri šuta, ali je imao i dvije tehničke pogreške. Više pogodaka postigli su samo Ćavar i Faljić - po četiri
LUKA LOVRE KLARICA postigao je tri pogotka iz četiri šuta, ali je imao i dvije tehničke pogreške. Više pogodaka postigli su samo Ćavar i Faljić - po četiri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia