Večernji list - Zagreb

Šuta: Grad Split je HDZ-u zabranio izborni skup

IVOŠEVIĆ OBJAVIO DA JE HDZ DUŽAN 30.000 EURA SPLITU

- Slavica Vuković

Grad Split pokrenuo je ovrhu nad HDZ-om zbog duga od 30.000 eura. Objavio je to splitski zamjenik gradonačel­nika Bojan Ivošević.

“Već neko vrijeme HDZ je dužan Gradu Splitu nešto više od 30 tisuća € i to nismo iznosili u javnost. Dana 26.03.2024. poslan je prijedlog za ovrhu na temelju vjerodosto­jne isprave. Prošli tjedan poželjeli su zatražiti štandove za kampanju u Splitu i zapeli na koraku koji se zove potvrda o nepostojan­ju duga. Ni to nismo iznosili u javnost niti smo imali namjeru. Ali, HDZ 03.04.2024. ide raditi budalu od Grada Splita i njegovih građana te preko drugog pravnog subjekta traži zakup javne površine za predizborn­e aktivnosti HDZ-a. Takvi marifetluc­i možda su prolazili u njihovom mandatu, ali u našem neće. Platite dugove Gradu Splitu pa ćete imati mogućnost koristiti njegove javne površine za kampanju” poručio je Ivošević.

Nakon njegove objave, izvanrednu konferenci­ju za novinare sazvao je Tomislav Šuta, predsjedni­k splitskog HDZ-a koji tvrdi da duga nema.

– HDZ je više od 20 godina bio u Sinjskoj ulici, ugovor je potpisao sadašnji nositelj njihove liste i ugovor se najnormaln­ije produživao. Prije isteka ugovora o najmu poslali smo zahtjev da se produži, a naša tajnica je nakon isteka roka dobila e-mail kako HDZ više ne može biti u tom prostoru jer su Puljak i Maja Đerek rekli da smo nezakonito u njemu. Te njihove odluke donesene su suprotno zakonu – tvrdi Šuta i dodaje kako su u roku 30-40 dana pronašli novi prostor.

– Za taj period su zaračunali nakoalicij­i knadu za koju ne znaju ni sami što su izračunali. Izdali smo prigovor, a nikakav odgovor nismo dobili da smo išta dužni – kaže Šuta koji nadalje navodi kako su gradske stručne službe potpisale dopuštenje korištenja javnog prostora, odnosno splitske rive agenciji koju su angažirali, što je najnormaln­iji proces.

– Ivošević je zloupotrij­ebio svoj položaj. Maloprije smo dobili odbijenicu – rekao je Šuta. Pročitao je obrazložen­je kako će se javni prostor odobravati isključivo političkim strankama.

– Sud će odrediti postoji li dug za kojeg mi smatramo da je fiktivan i izmišljen. Ovo je gušenje demokracij­e i političkog govora – poručio je Šuta, nakon kojega se novinarima obratio Boban koji je istaknuo da je zabrana političkog skupa nešto dosad nezabiljež­eno u RH.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia