Večernji list - Zagreb

Pogledajte semafor

- Edi Džindo

Eintracht (Smolčić nije ulazio) – Werder 1:1;

Salernitan­a (Bradarić odigrao cijeli susret) – Sassuolo (Erlić izašao u 69.) 2:2;

Lille – Marseille 3:1; Sesvete – Solin 1:2;

Wales – Hrvatska 4:0

zaprijetio je bojkotom finala poljskogkK­upa ako njihovim navijačima bude zabranjen dolazak na finale u Varšavu. Wisla je izborila finale pobjedom 2:1 nad prvoligaše­m Piast Gliwice u srijedu, ali slavlje je zasjenila zabrana koju imaju navijači kluba iz Krakova. Naime, zbog bacanja baklji na travnjak tijekom poraza u prošlogodi­šnjem izdanju kupa od Motor Lublina Wisla je kažnjena zabranom dolaska navijača na tri gostujuće utakmice.

Cedevita Junior – Split 108:76, Dinamo – Zadar 81:96; Fenerbahče – Efes 80:82, Bayerm (Branković) – Panathinai­kos 75:82, Milano – Virtus (Žižić 5) 90:75, Real (Hezonja 18) – Baskonia 91:95;

Derby – Budućnost 80:93

Poreč – Sesvete 27:30; Chartres – Limoges (Slavić 13 obrana, Hrstić 4, Kušan 2) 32:40, Ivry (Šunjić dvije obrane) – Chambery (Ivić dvije obrane) 30:30; Gummersbac­h – Balingen (Vistorop 2, Grahovac 3) 33:25, Hannover (Brozović 3) – HSV (Severec 2) 25:26; Dinamo (Cindrić 2) – Sighisoara­s 43:26;

Thun – Kadetten (trener Horvat, Pilipović pčet obrana, P. Martinović 1) 26:24 (1:1 u seriji)

Radnički – Solaris 11:10

Pucar – Feng (Taj) 1:3, Zeljko Ionescu (Rum) 1:3, Ban – An (Kor) 3:1;

Malobabić – Shibata (Jap) 0:3, Arapović – Singeorzan (Rum) 3:2, Rakovac – Coll (Špa) 3:0; Rakovac - Lee (Kor) 1:3, Arapović - Altinkaya (Tur) 1:3;

Ban/Petek – Yiu/Chan (Hong Kong) 3:2; četvrtfina­le: Ban/Arapović – Wong, Pang (Sin) 2:3

jedan je korak udaljena od svog osmog profesiona­lnog naslova u singlu. Vrbovčanka će u subotu igrati u završnici Split Opena, ITF World Tennis Toura nagradnog fonda 60.000 dolara nakon što je u polufinalu ekspresno odradila posao protiv 3. nositeljic­e i 161. tenisačice svijeta, Mađarice Panne Udvardy – 6:1, 6:0. Jana je meč završila bez asa uz 58 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristil­a je sedam od 13 break-lopti. Ovim je rezultatom skočila na 151. mjesto na WTA listi, a posljednji susret na turniru igrat će protiv Turkinje Ipak Oz, 223. tenisačice svijeta.

nije se uspjela plasirati u polufinale jakog juniorskog ITF J200 turnira u francuskom Cap-d’Ailu, prejaka za Zagrepčank­u u četvrtfina­lnom je dvoboju bila Dankinja Laura Brunkel – 6:3, 6:0.

članovi reprezenta­cije koja je aktualni pobjednik Svjetskog kupa, potvrdili su nastup na ovogodišnj­em, 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, koji će biti održan od 21. do 27. srpnja. Prije potvrde nastupa talijansko­g reprezenta­tivnog trojca svoj je povratak u Umag najavio i trenutačno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov.

otvorila je posljednji kvalifikac­ijski turnir za plasman na Paraolimpi­jske igre u Parizu 2024. koji se održava u kineskom Daliju s dvije pobjede i porazom. Hrvatski paraodbojk­aši su turnir otvorili pobjedom protiv Japana (3:0), potom su u drugom kolu porazili i Poljsku (3:2), da bi u 3. kolu izgubili od Kanade (2:3). Trenutačno vode Amerikanci s tri pobjede, dok Kina, Ukrajina, Hrvatska i Kanada imaju po dvije pobjede i poraz. Do kraja natjecanja hrvatsku vrstu još očekuju susreti protiv Iraka, Ukrajine, Kine i SAD-a. Prve dvije reprezenta­cije izborit će nastup u finalu u kojem će u međusobnom susretu odrediti tko će u Pariz.

pokušat će kupiti zemljište u Phoenixu za izgradnju nove dvorane, a ako u tome ne uspiju, razmišljaj­u o premještan­je ove franšize u neki drugi grad. Coyotesi će pokušati kupiti 110 jutara zemlje koju će američka saveza država Arizona staviti na dražbu 27. lipnja. Procijenje­na vrijednost je 68,5 milijuna dolara.

u Zagrebu, osvojivši rekordnih 40,76 bodova. Oko 2 500 gledatelja u Areni Zagreb imalo je priliku vidjeti dosad najbolju izvedbu kratkog programa Zagrebački­h pahuljica koji su klizale na pjesmu Doris Dragović Marija Magdalena u izvedbi Tončija Huljića i Orkestra. Nakon kratkog programa Pahuljice su an 20. mjestu. Kanadska ekipa Les Supremes na najboljem je putu do osvoji treći uzastopni naslov nakon osvojenih 78,89 bodova za kratki program. Druge su aktualne svjetske doprvakinj­e finska ekipa Helsinki Rockettes (78,00), a treća je američka ekipa Haydenette­s (76,74).

Približava se kraj sezone u HNL-u, a iako će vam rijetko tko od aktera to u ovom periodu priznati, to znači da se klubovi već sada ozbiljno okreću planiranju za sljedeću sezonu. Slažu se planovi o budžetu i troškovima za iduću sezonu; kod Dinama će ta cifra iznositi oko 60 milijuna eura, kod Hajduka 35-40 milijuna eura, a kod Rijeke 22 milijuna eura. Za pokriti te budžete tri najjača hrvatska kluba vrlo će biti važni rezultati u europskim natjecanji­ma, a iznimno važni bit će i izlazni transferi koji su i dalje svim našim najvećim klubovima krucijalni za opstanak. S tim na umu se pripremaju te planiraju i kadrovi za iduću sezonu.

Naravno, posebice su kod izlaznih transfera u fokusu mladi igrači, a vrlo je zanimljivo da je u tom segmentu prvoplasir­ana momčad HNL-a, Rijeka, u debeloj prednosti u odnosu na svoje konkurente.

Reprezenta­cija diže cijenu

Kad pogledamo prosječnu dob prve postave, Rijeka (23,4) ima daleko mlađu momčad i od Dinama (25,6) i od Hajduka (25,5). Kad bacimo pogled na mlade igrače (ovdje smo specifično u kontekst uzimali igrače do 23 godine), od deset U-23 igrača Rijeke, Dinama i Hajduka koji su imali najveću minutažu ove sezone šest je igrača Rijeke, a po dva Dinama i Hajduka. Sličan se trend nastavlja i kad zasebno pogledamo svaki od ta tri kluba: od 10 igrača Rijeke s najvećim brojem minuta ove sezone čak ih sedam ima 23 godine ili manje (Smolčić, Fruk, Hodža, Pašalić, Janković, Galešić, Ivanović), dok

Procijenje­ne vrijednost­i nogometaša izvučene su s portala Transferma­rkt

 ?? ??
 ?? ?? Prosječna prva postava Rijeke ove sezone je stara 23,4 godine, dok su Dinamova (25,6) i Hajdukova (25,5) znatno starije. Riječani od 10 najkorište­nijih igrača imaju sedam koji su U-23, a Dinamo i Hajduk imaju samo dva takva
Prosječna prva postava Rijeke ove sezone je stara 23,4 godine, dok su Dinamova (25,6) i Hajdukova (25,5) znatno starije. Riječani od 10 najkorište­nijih igrača imaju sedam koji su U-23, a Dinamo i Hajduk imaju samo dva takva
 ?? ?? MLADOST RIJEČANA
MLADOST RIJEČANA
 ?? ?? JANA FETT u subotu će igrati u završnici Split Opena, ITF World Tennis Toura nagradnog fonda 60.000 dolara
JANA FETT u subotu će igrati u završnici Split Opena, ITF World Tennis Toura nagradnog fonda 60.000 dolara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia