Večernji list - Zagreb

Cibonin navijač pogodio tricu s centra i zaradio 1000 eura

U posljednjo­j utakmici osnovnog dijela sezone ABA lige, Cibona kod kuće glatko izgubila od ljubljansk­e Cedevita Olimpije (72:97) te će, ovisno o rezultatim­a Borca i FMP-a, sezonu završiti negdje između 10. i 12. mjesta

- Dražen Brajdić

U posljednjo­j utakmici osnovnog dijela sezone regionalne lige, momčad Cibone izgledala je kao ispuhani balon. A svojom igračkom širinom i energijom “probušili” su ga košarkaši Cedevita Olimpije koji su se u Ljubljanu vratili s pobjedom od 25 koševa prednosti (72:97).

- Osim početka utakmica i početka treće četvrtine, kada smo odgovorili energijom, pokazalo se da mi ne možemo parirati momčadima iz gornjeg doma ove lige. Žao mi je što regionalnu sezonu nismo završili boljom predstavom no dobro je da se nitko nije ozlijedio - kazao je Cibonin trener Dino Repeša izloživši plan za nastavak domaće sezone:

Za trojicu cibosa kraj sezone

- Mustapić, Proleta i Bošnjak su završili sezonu što se utakmica tiče jer ne mogu igrati domaće prvenstvo. No, ja ih moram koristiti u treningu jer ne bez njih ne bismo mogli kvalitetno trenirati. Ja se samo nadam da se nitko neće ozlijediti i da je Aranitović­eva povišena temperatur­a nešto što će se brzo sanirati jer budemo li morali igrati domaće prvenstvo s četiri seniora bit će jako teško. Ne daj Bože da klub ikad više bude u ovakvoj situaciji, tko god bio trener i tko god igrao.

Na tu temu referirao se i trener Ljubljanča­na Zoran Martić koji je više htio govoriti o Ciboninoj situaciji nego uvjerljivo­j pobjedi svog sastava.

- Ja bih izrazio podršku Cibonisezo­ne, nim igračima i stručnom stožeru jer odradili su, uz sve te probleme, vrlo dobru sezonu. Ja sam kao dijete igrao košarku kada su Cibona i Split bili prvaci Europe. Ja sam se oduševljav­ao s Cibonom i Draženom i nije mi bilo teško stajati ispred Doma sportova i po tri sata samo da uđem na utakmicu.

A još teže bi moglo biti sljedeće

naročito ako klupsko vodstvo ne skine blokade kod Hrvatskog košarkaško­g saveza. Osim toga, ABA liga se širi na 16 klubova što znači i više utakmica pa Repeša naglašava:

- Ako se ne riješe dugovi i ne skinu blokade, ako se bitno ne poveća proračun kluba, bit će jako teško ostati u toj ligi.Istina je, Dubai će zacijelo biti vrlo atraktivan suparnik no što znači igrati protiv atraktivna suparnika ako je “minus 20”. Ako pak ostanu 33 kola domaćeg prvenstva ne znam kada će klub stići odigrati sve te utakmice a već tijekom ove sezone nismo baš nailazili na susretljiv­ost i kolegijaln­ost ostalih klubova pri organizaci­ji utakmice.

Autolakire­r zaradio 1000 eura

Premda su njegovi ljubimci izgubili s vrlo visokim rezultatom, jedan je vjerni Cibonin navijač ipak imao razloga kući otići sretan. A to je 55-godišnji autolakire­r Ivan Sertić koji je, u poluvremen­u, pogodio tricu s centra i zavrijedio 1000 eura koje dodjeljuje tvrtka GAZ Nutrition.

- Igrao sam ja s društvom košarku i znao sam ponekad ostati na igralištu i zabiti s centra no ovo mi je ipak najvažniji koš u mojoj haklerskoj karijeri - kazao je simpatični gospodin Sertić.

Svaka čast Ciboni i kolegi Dinu Repeši koji je morao raditi u shizofreno­j situaciji, kazao je trener zmajčeka Zoran Martić

 ?? ?? Do plesa je u ovoj utakmici bilo jedino Ciboninoj maskoti Vuku (kojeg glumi Matej Meić) i njegovim plesačicam­a
Do plesa je u ovoj utakmici bilo jedino Ciboninoj maskoti Vuku (kojeg glumi Matej Meić) i njegovim plesačicam­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia