Večernji list - Zagreb

Za povratak Luke Modrića sada su na potezu Zajec i Marić

U Dinamu ne žele da Luka završi karijeru a da su mu nisu ponudili ozbiljnu mogućnost povratka u plavi klub, koji bi doista imao smisla

- Robert Junaci

Kad je odlazio iz Dinama, Luka Modrić najavio je da bi se jednog dana mogao vratiti u Maksimir, no puno kasnije, sada više ne tako davno kad ga se o tome pitalo, potvrdio je te svoje riječi, ali i dodao: “Pitanje je bi li to sada imalo smisla.”

Brzo nakon toga reagirao je Dinamo pa na ekranima na konferenci­jama za medije u Maksimiru već dulje piše – “imalo bi smisla”. Nisu izravno poslali taj odgovor Luki Modriću, ali bilo je jasno na što se misli. No da to nije samo nečija fiks-ideja, potvrđuje nova akcija plavih. Naime, sada su ozbiljno krenuli u “napad” na Luku i žele ga na ljeto vidjeti u Dinamu.

Plavi misle ozbiljno

Zbog toga nisu štedjeli novac. U Marci, tiražnim španjolski­m novinama, objavili su oglas na cijeloj stranici, u međunarodn­om izdanju na sedmoj stranici, a u izdanju za Madrid na trećoj, udarnoj stranici, s plavim dresom i brojem 10 te Lukinim prezimenom na njemu, a u potpisu je grb Dinama i potpis predsjedni­ka Velimira Zajeca uz riječi “imalo bi smisla” na hrvatskom i španjolsko­m jeziku.

U Dinamu nam nisu željeli reći koliko su taj oglas platili, znamo da je to skupo i u našim medijima, a u Marci, ako su i dobili nekakav popust, teško da su prošli za manje od deset tisuća eura.

Ovakav Dinamov potez nije nekakav marketinšk­i trik, plavi doista misle ozbiljno. No u svakom slučaju to je potez koji je odjeknuo, Dinamo je dobio velik broj novih pratitelja na Instagramu, što i ne čudi kad ih samo Modrić ima oko 38 milijuna. Dobili su plavi za svoju objavu velik broj lajkova, među njima i brojnih aktualnih i bivših igrača Dinama (Baturina, Ristovski, Kulenović, Rog, Šutalo, Livaković, Ćorluka, Antolić, Etto, Ibanez...), a prenijeli su sve i brojni svjetski mediji. Tu je informacij­u prenio i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, pozdrav Dinamu poslala je i Marca, u kojoj je oglas objavljen, objavu su prenijeli BBC, Bild, Kicker i veliki broj drugih svjetskih i regionalni­h medija.

Ova objava nije početak akcije jer već neko vrijeme u Dinamu imaju ideju i razrađuju je, a sad su otvoreno krenuli u tu akciju. Ne znamo je li Luka morao sjesti kad je vidio oglas u Marci, ali sad može očekivati poziv sportskog sektora Dinama, na redu su predsjedni­k Velimir Zajec i v. d. sportskog direktora Marko Marić. Uostalom, Zajec i Modrić sreli su se tijekom posljednje reprezenta­tivne akcije, Zajec je tada rekao da se

Modrić kao igrač teško može vratiti u Dinamo, ali da je i kad završi karijeru, dobrodošao u Dinamu.

No u Maksimiru su zaključili da bi se Luka mogao vratiti i kao igrač, čak se ne boje ni toga koliko bi Luka koštao, drže da bi se to sve preko sponzora moglo riješiti (Odbor za sponzorstv­o u Dinamu počinje s radom), a na današnjoj utakmici s Istrom pozvano je 40 uglednih gospodarst­venika kojima bi dolazak Modrića svakako bio zanimljiv.

Plavi igraju i na Lukinu emociju, nikad nije ostao hladan na bilo što što se događalo u Dinamu i oko njega, redovito je lajkao njegove objave, kad god su iz Dinama nešto željeli od njega, on je uvijek pozitivno odgovarao i plavi tu vide šansu da ga privole na povratak u Maksimir.

Puno bi značilo i reprezenta­ciji

Modriću na ljeto istječe ugovor s Real Madridom, dosad ga se povezivalo s klubovima iz Saudijske Arabije i američkim MLS-om, to su klubovi koji bi Luki mogli ponuditi, a već i jesu, ogroman novac. Modrić ih je redovito odbijao, njegov je cilj bio ostanak u Madridu, u kojem je poželio zaključiti karijeru. Kako je još u jako dobrom stanju iako mu je 38 godina, a ne nazire se da bi mu Real mogao ponuditi novi ugovor, nije nemoguće da još godinu ili dvije odigra u Dinamu, u svom gradu i klubu u kojem je počeo svoju svjetsku nogometnu karijeru. Iz Dinama je stigao do Zlatne lopte, postao najbolji igrač svijeta. Njegov dolazak bio bi ogroman marketinšk­i dobitak za Dinamo, a ako je objava oglasa u Marci izazvala takvu pozornost u svijetu nogometa, možemo samo zamisliti kakve bi bile reakcije da na ljeto Luka dođe u Maksimir i stavi svoj potpis na ugovor s Dinamom.

Podignulo bi to cijeli Zagreb na noge, možemo samo zamisliti kakvo bi ludilo zavladalo oko Dinama, koji će napraviti sve. Uostalom, već je lijepo što ga zove natrag, ne želi da završi karijeru a da mu nisu ponudili tu mogućnost, da jednog dana ne kaže – pa nitko me nije zvao.

Uz to, Modrić bi i igrački puno značio Dinamu, njegova profesiona­lnost povukla bi cijelu momčad i držala je na visokoj razini, a plavi bi s Lukom u svojim redovima imali ogroman ugled u europskom nogometu.

No sada su na potezu Zajec i Marić, koji želju Dinama trebaju predstavit­i Modriću i njegovoj obitelji.

Vjerujemo da bi rasplet u kojem bi Modrić ponovno postao igrač Dinama sigurno oduševio i izbornika Zlatka Dalića, jer igranjem u HNL-u povećale bi se šanse da Luka ostane igrati za reprezenta­ciju i do Svjetskog

godine.• prvenstva u Americi 2026.

 ?? ??
 ?? ?? razgovaral­i su tijekom reprezenta­tivne akcije, a Zajec će sada pokušati nagovoriti Luku da se vrati u klub s kojim je osvojio šest trofeja
razgovaral­i su tijekom reprezenta­tivne akcije, a Zajec će sada pokušati nagovoriti Luku da se vrati u klub s kojim je osvojio šest trofeja
 ?? ?? MODRIĆ I ZAJEC
MODRIĆ I ZAJEC

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia