Večernji list - Zagreb

Srpski dvojci natjerali braću Sinković na maksimum

Na 40. Croatia Cupu, Damir Martin bio je drugi i zadovoljan ide u Varese na prvu regatu Svjetskog kupa gdje nastupa u konkurenci­ji 30 samaca

- (D. Brajdić)

Prvog dana 40. Croatia Opena na Jarunu, ponajbolji svjetski dvojac bez kormilara morao se namučiti da izbori pobjedu. A braću Sinković na maksimalni angažman natjerale su srpske posade kojima je ovo bila kvalifikac­ijska regata za olimpijske kvalifikac­ije. I tako smo na usred Zagreba gledali “večiti derbi”, veslački okršaj dvojaca bez kormilara Partizana i Crvene zvezde (Slavnić-Pivač) u čemu je uspješniji bio crno-bijeli tandem Mačković-Vasić.

- Znali smo da će biti teško ali nisam očekivao da će biti ovako teško. Iskreno, baš nas je ubilo. Već nakon 1000 metara krenulo je preživljav­anje - priznao je Martin Sinković.

- Ovo se na treningu ne može napraviti. Prva srpska posada je jako dobra i njih na početku sezone nikad ne dobijemo lako - dodao je Valent.

Ono što slijedi Sinkovićim­a, ali i ostalim olimpijcim­a, jest nastup na prvoj regati Svjetskog kupa u Vareseu, već sljedećeg vikenda.

- Nastupit će sve najjače posade, tri medaljaša s prošlog SP-a - najavljuje Martin.

Slično razmišlja i skifist Damir Martin koji će u Vareseu nastupiti u konkurenci­ji 30 samaca.. A za razliku od Sinkovića, Damšo u svojoj jarunskoj utrci nije pobijedio svog srpskog rivala.

- Pimenov je dosta dobar veslač te je i on već sada u formi jer se tek treba izboriti za Olimpijske igre. No, ja sam zadovoljan sa svojom utrkom a još sam zadovoljni­ji kako svladavam treninge i da sam zdrav.

Osim braće, u svom čamcu (dvojac bez kormilara) pobjedu su ostvarile i hrvatske sestre, Ivana i Josipa Jurković koje i dalje žulja onaj nevjerojat­an peh da su se na Svjetskom prvenstvu zarazile te tada nisu ostvarile olimpijsku normu. I zato će to morati pokušati u lipnju u Luzernu.

- Ja ću to pamtiti cijeli život ali ću i dokazati da možemo ono što smo mogli u Beogradu a bile smo spriječene bolešću - odlučno će Josipa na koju se nadovezala Ivana:

- Nikad to nećemo preboljeti no to nam je dalo dodatni motiv.

Prije olimpijski­h kvalifikac­ija u Luzernu, cure čeka EP.

- Nerijetko se događa da olimpijsku medalju osvoji upravo jedna od dvije posade koje su na Olimpijske igre prošle kroz kvalifikac­ije- ističu Korčulanke.

 ?? ?? BRAĆA SINKOVIĆ pobijedila su u prvoj ovosezonsk­oj regati teže no što su to očekivali
BRAĆA SINKOVIĆ pobijedila su u prvoj ovosezonsk­oj regati teže no što su to očekivali

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia