Večernji list - Zagreb

Loša prometna povezanost i prekomjern­i turizam

-

Stranke Fokus i Republika predstavil­e su u Dubrovniku zajedničku listu i program za 10. izbornu jedinicu, a nositelj liste Mato Pavličević kao goruće je probleme juga Hrvatske istaknuo prometnu povezanost i prekomjern­i turizam. Pavličević je na konferenci­ji za medije pred Kneževim dvorom poručio kako Split i Trogir treba povezati brzom željeznico­m i metroom jer je brza cesta potkapacit­irana i opasna. – Dubrovnik još uvijek čeka brzu poveznicu, autocestu do Ploča. U svibnju će se navršiti petnaest godina otkad je Ivo Sanader otvorio radove, a već drugi dan strojevi su vraćeni na druga gradilišta. Cijela ekipa koja danas vodi ovaj grad, županiju i državu tada je bila na otvorenju. Oni su i dalje tu, a Ivo je platio račun za sve – poručio je Pavličević. Dodao je kako Dubrovnik još uvijek čeka i brzu cestu prema Zračnoj luci “Ruđer Bošković”.

– Trebat će mnogo izračuna i nacrta, a prije svega iskrene komunikaci­je s građanima – rekao je Pavličević te naglasio da turizam ljeti guši gradove koji su zimi prazni te da treba biti održiv.

– Treba urediti prometnice, uspostavit­i normalniji prometni sustav i izgraditi garaže i parkirališ­ta. Nekad je ovakva gužva bila samo u špici sezone, a sad je Dubrovnik “začepljen” svakog radnog dana. Makarska je svijetli primjer kako stati na kraj divljoj gradnji, premda mislim da je za njih već kasno – rekao je Pavličević. Uz Pavličević­a, na listi dviju stranaka za X. izbornu jedinicu su Ante Mladinić, Miroslav Pavlović, Nikolina Bilić Poljanić, Ranka Cvitanović, Maja Bosnić Tabain, Sandra Tabain, Jakov Jurčević, Sanda Smolčić Odak, Jordan Atanasoski, Ivana Hren, Ivana Jerković, Snježana Jurković i Marijo Volarević.

 ?? ?? MATO PAVLIČEVIĆ naglašava da turizam treba biti održiv
MATO PAVLIČEVIĆ naglašava da turizam treba biti održiv

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia