Večernji list - Zagreb

Dinamo je odigrao koliko mu je trebalo da s 4:1 pobijedi Istru 1961 Jakirović zadvoljan novim sustavom, o dolasku Modrića kaže: Imalo bi smisla

- Robert Junaci

Dinamo je odradio svoj posao, plavi su u Maksimiru s 4:1 pobijedili Istru 1961, pobjeda je na kraju uvjerljiva iako plavi dijelom susreta nisu djelovali tako uvjerljivo. A sve je krenulo odlično za plave. Nakon dvije minute i 20 sekundi Dinamo je poveo, Sučić je ušao s desne strane, krasno podvalio za Vidovića, ovaj se lijepo oslobodio lažnjakom i matirao vratara Ćorića.

Potom je dvaput zaprijetil­a Istra, prvo je Fileta zatvorio Nevistić, a potom je Kadušić promašio gotovo nemoguće s dva metra, a uzvratio je Baturina s dva neprecizna pokušaja, pa je iskosa pokušao Sučić nakon Petkovićev­og proigravan­ja, pucao je pored vratnice.

Ozlijedio se Pierre Gabriel

U 33. minuti se ozlijedio Pierre-Gabriel, pa je ušao Špikić i plavi su zaigrali s trojicom u zadnjoj liniji. Samo četiri minute kasnije obrana Dinama je kapitulira­la, ubačena lopta s lijeve strane prešla je Mišiću preko noge na pet metara od gola i došla idealno do Fileta kojem nije bilo teško pogoditi iz neposredne blizine za 1:1, za zasluženo izjednačen­je.

Do odmora su plavi ipak našli put do vodstva, Petković je izveo jednu od svojih minijatura, ispremiješ­ao je rolanjem obranu Istre, vratio pred vrata gdje se snašao Brodić i ugurao loptu u mrežu u 44. minuti. U nastavku je Dinamo stigao do potpune sigurnosti, ponovno je Petković bio sjajan i u korporacij­i s Brodićem plavi su imali 3:1 da bi sve zaključili nakon što je Baturina našao Špikića, a ovaj probio vratara Ćorića za 4:1.

Imala je Istra priliku preko Fileta

za smanjenje, ali nije to dopustio Nevistić, a potom Filet nije bio precizan. Potom se dogodila neuobičaje­na izmjena, glavni sudac Pajač u 73. minuti tražio je zamjenu i umjesto njega je do kraja sudio četvrti sudac Zdenko Lović od kojeg su u 83. minuti plavi tražili jedanaeste­rac, ali nisu ga dobili.

Treba još dotjerati

- Novi sustav probali smo i dan

Zagreb - Stadion Maksimir. Gledatelja 9210. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6.5 (od 73. Zdenko Lovrić (Đakovo) -).

Nevistić 6.5 – Pierre-Gabriel 6 (od 33. Špikić 6), Ristovski 6, Bernauer 6, Perković 6 – Sučić 6.5 (od 59. Bulat 6), Mišić 5.5 (od 72. Ademi -), Baturina 6.5, Vidović 6.5 – Petković 8 (od 72. Rog -), Brodić 8 (od 59. Kulenović 6). Trener: Sergej Jakirović.

Ćorić 5.5 – Kadušić 6 (od 46. Lisica 5.5), Hujber 5 (od 78. Iovu -), Koski 5, Marešić 5, Devetak 6 (od 72. Douglas -) – Ćuić 5 (od 72. Žgomba -), Ćalušić 6, Maurić 5.5, Valinčić 5.5 (od 55. Matheus 5.5) – Filet 6.5. Trener: Paolo Tramezzani.

1:0 Vidović (3., Sučić), 1:1 Filet (37.), 2:1 Brodić (44., Petković), 3:1 Brodić (58., Petković), 4:1 Špikić (61., Baturina)

Bruno Petković

U 73. minuti maksimirsk­og susreta ozlijedio se glavni sudac Pajač pa ga je zamijenio dotad četvrti sudac Zdenko Lović

prije Hajduka, momčad je dobro reagirala. Izgleda to dobro, ali treba još neke stvari promijenit­i, dotjerati. Imamo sad tjedan dana vremena do Gorice, vidjet ćemo hoćemo li zadržati ovaj sustav ili ćemo igrati drugačije - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović i odgovorio na upit kako on vidi veliku priču o povratku Luke Modrića u Dinamo:

- Haha, imalo bi smisla! Na Luki je odluka o tome.

 ?? ?? ŠPIKIĆ I BRODIĆ slavili su pobjedu nad Istrom u koju je Brodić utkao dva, a Špikić jedan pogodak
ŠPIKIĆ I BRODIĆ slavili su pobjedu nad Istrom u koju je Brodić utkao dva, a Špikić jedan pogodak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia