Večernji list - Zagreb

Slovenac Bezjak udario delegata Josića koji je završio u bolnici

- Damir Mrvec

Treba je to ispasti rukometni spektakl, dobra priča, dobra utakmica jer su prvi put međusobno ove sezone igrali Nexe i Zagreb. Da sve bude sjajno, dvorana osnovne škole Kralj Tomislav bila je ispunjenja do posljednje­g mjesta. I navijanje je bilo korektno, kako našičkih tako i navijača Zagreba kojih je stiglo pedesetak. No, na kraju je ispao skandal, nevjerojat­ne scene vidjeli smo u Našicama. Utakmica je prekinuta šest sekundi prije kraja prvog poluvremen­a jer je u tom trenutku Slovenac Marko Bezjak namjernu udario delegata utakmice Antu Josića koji je kao pokošen pao pored zapisničko­g stola.

Vujović imao prvi sukob

- Sve se lijepo vidi na snimci. Našičanima je umjesto priznatog pogotka Melića dosuđen sedmerac i naš igrač ej isključen an dvije minute. U tom trenutku Bezjak prilazi delegatu i vjerojatno en baš lijepim riječima mu govori da zašto nije priznat pogodak. Delegat Josić se u tom trenutku diže sa svog mjesta, s namjerom da sucima, Jurinoviću i Mrvici, da do znanja da isključe Bezjaka. U jednom trenutku Bezak s centra polako prilazi iza leđa Josiću i udara ga namjerno pod rebra – rekao je Božidar Jović, menadžer Zagreba, koji je sve to pratio s klupe Zagreba.

U tom trenutku Zagreb je vodio sa 16:9, a domaćin je imao priliku da pogotkom iz sedmerca ode na odmor s minut šest.

- Počeli smo loše utakmicu ali smo imali rezultat u egalu. Onda su se dogodile nekakve sudačke pogreške koje nakon što sam 50 godina u rukometu jednostavn­o en razumijem. Tuj sam žestoko prigovoru i došao u verbalni sukob s delegatom Josićem na čije su me inzistiran­je suci isključili na dvije minute. U redu, ne bi bilo ništa strašnom, brzo sam se smirio i umjesto da mirno privedemo poluvrijem­e, dogodio se novi incident. Ako se ustanovi da je Bezjak namjerno udario delegata bojim se da je to za njega kraj karijere u Nexeu. Svjestan sam da nas čeka velika kazna zbog ovoga. Sigurno ovu utakmicu gubimo s 10:0, a kako su se odvijale stvari na parketu vjerojatno bi na kraju i izgubili s deset razlike, da se igralo do kraja. Bojim se da nam još ne oduzmu koji bod. Bezjak bi tu mogao najgore proći jer je namjerno udario službenu osobu.

Ne vjerujem da ćemo dobiti kaznu igranja bez gledatelja jer su oni bili više nego korektni – rekao je Veselin Vujović kojeg je u stanci dok se nije donijela odluka o prekidu, smirivao Božidar Jović.

- Morao sam. Da ne dođe do još gore situacije – istaknuo je Jović.

U Propozicij­ama stoji da se prekinuta utakmica registrira s 10:0 i da se momčadi krivoj za prekid oduzima jedan bod. Disciplins­ka komisija Hrvatskog rukometnog saveza imat će pune ruke posla. Vodstvo Zagreba čak je bilo spremno nastaviti utakmicu, no Anto Josić nije htio ni čuti. Bolovi su bili prejaki pa je otišao u bolnicu. Vjerojatno ni suci ne bi nastavili utakmicu.

- Ovo je nevjerojat­no, Tao neto napraviti čovjeku od 65 godina, bivšem sucu. Scena za ne povjerovat­i – rekao je jedan od sudaca sinoćnje utakmice.

Utakmicu je iz svečane lože pratio Zlatko Mateša, predsjedni­k Hrvatskog olimpijsko­g odbora koji je u Našice stigao iz Osijeka gdje je pratio Svjetski kup u gimnastici. Jasno da nije bio oduševljen onim čim vidi...

- Iskreno, ne znam što se točno dogodilo. Šteta što se derbi nije završio u jednoj ovakvo lijepoj atmosferi. Ovo nije lijepa strana sporta. Što se tiče utakmice, znali smo dana nam treba dobrih pet minuta, tu smo se odvojili i žao mi je što se utakmica nije završila – rekao je Jakov Gojun, kapetan Zagreba.

Kod 8:5 za Zagreb Veselin Vujović odlučio je riskirati u napadu s igrom sedam na šest. Istina, prva dva napada su bila realiziran­a, ali ne i oni kasnije pa su zagrebaši lako dolazili do pogodaka na prazna vrata. Tu se posebno isticao Dibirov koji bi sigurno završio susret s najviše postignuti­h pogodaka. Do prekida ih je nanizao šest. Treba istaknuti da su domaći u 17. minuti ostali bez Luke Moslavca koji se ozlijedio a do tada je bio najbolji igrač Našičana.

Nažalost nisam vidio što se točno dogodilo jer sam bio fokusiran na utakmicu. Atmosfera je bila dobra, utakmica je bila dobra. Šteta, šteta – istaknuo je Andrija Nikolić.

U Propozicij­ama stoji da se prekinuta utakmica registrira s 10:0 i da se momčadi krivoj za prekid oduzima jedan bod

Trebao biti praznik, ali...

Nakon napada na delegata Josića uslijedila je poduža stanka. Igrači jedne i druge momčadi ostali su na parketu, zajedno komentiral­i, družili se. I to je samo dokaz da među njima nije bilo tenzija.

- Ovo je kraj koji nitko nije želio. Nadam se da neće biti velikih kazni. Što se tiče same utakmice bili smo u egalu prvih 15 minuta kada se igralo sporo. U drugih 15 minuta oni su iskoristil­i neke naše pogreške, postigli su nekoliko pogodaka na prazna vrata i tu je bio kraj – rekao je Dominik Kuzmanović, vratar Nexea.

Nakon prekida gledatelji su mirno napustili dvoranu, ovoga puta na njihovo ponašanje nema prigovora, kao ni na ponašanje “Bijelih lavova”, navijača Zagreba koji su korektno navijači za svoju momčad.

- Trebao je biti praznik rukometa, ulog je bio velik. A onda su se dogodile nemile scene koju nitko ne želi vidjeti na rukometnim parketima. Šteta zbog gledatelja koji su napravili sjajnu atmosferu. Naravno da bi bilo sve ljepše da je utakmica završila do kraja – rekao je Krešimir Ivanković, pomoćni trener Našičana.

 ?? ?? NEMILE SCENE Trenutak kada delegat rukometne utakmice Nexe Zagreb, Anto Josić, napušta dvoranu u bolovima nakon što je dobio udarac od slovenskog rukometaša u dresu Našičana, Marka Bezjaka
NEMILE SCENE Trenutak kada delegat rukometne utakmice Nexe Zagreb, Anto Josić, napušta dvoranu u bolovima nakon što je dobio udarac od slovenskog rukometaša u dresu Našičana, Marka Bezjaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia