Večernji list - Zagreb

Ubojstvo Sablje: tužiteljst­vo traži novo suđenje

-

tzu kada je Sabljo ubijen. Kazao je da je Sablju vidio kada je te noći došao u klub te se kratko s njim pozdravio. Nakon nekog vremena došao mu je jedan od zaštitara te kazao da postoji mogućnost da Sabljo ima oružje.

– Rekao sam zaštitarim­a da se zamijene, a ja sam pozvao neke ljude za koje sam znao da su dobri sa Sabljom, pitajući mogu li ga doći smiriti. Zaštitari su mi kazali da Sabljo radi probleme, da je bahat i arogantan te da je vlasnik kluba rekao da ga se pusti u VIP separe. Prišao mi je Dorian i pitao sam ga ima li oružje jer postoji mogućnost da je Sabljo naoružan. Kazao je da ima pištolj u automobilu pa sam mu rekao da ode po njega. Za to vrijeme Sabljo se cijelo vrijeme naguravao s nekim iz svog društva, bio je agresivan, mahao je rukama. Nisam mu htio prići da ne povećam tenzije, čekao sam ove koje sam zvao. Vratio se Dorian i pokazao mi da ispod jakne ima pištolj, koji sam uzeo i spremio ga u torbicu oko pasa – branio se Knego.

Čuo povike i vidio naguravanj­e

Pojasnio je kako ga je zatim netko zvao jer se na drugom djelu klubu dogodio neki incident koji on nije vidio, a radilo se o više osoba koje su se tukle. Zatim je čuo da netko viče “šank, šank”, otišao je tamo i vidio Sablju kako se nagurava s nekim iz svog društva.

– Prilazio sam s oprezom, da vidim što se događa. Kada sam prišao bliže, Sabljo je nasrnuo na mene i rekao mi: “Što hoćeš ti p .... ti materina.” Rekao sam mu da se smiri i ostao malo sa strane. Odgurivao ga je i njegov što je bio s njim u društvu, a Sabljo se cijelo vrijeme derao: “Daj pištolj, di je pištolj, daj pištolj”, i onda sam postao malo oprezniji. U jednom sam trenutku vidio da mi netko prilazi s revolverom u ruci, koji je bio usmjeren prema dolje. Ne znajući uopće što se događa, izvukao sam pištolj koji sam imao za pasom, repetirao ga i držao uperen u pod. Nije mi bilo jasno što se događa i tome koji je imao pištolj rekao sam da ga iznese iz kluba. Taj koji je imao pištolj stavio ga je u džep i otišao do mjesta gdje je Sabljo stajao. Napravio sam korak-dva, da ne izgubim taj pištolj iz vida. Vidio sam da Sabljo pokušava doći do tog pištolja, čovjek se odmicao, Sabljo mu je nešto prijeteći govorio i onda sam vidio kako daje Sablji pištolj. Povikao sam da baci oružje, no vidio sam kako se Sablji diže ruka prema meni, kako mu se nateže mišić na ruci i onda sam ispalio hitac. Kasnije se ničega ne sjećam – branio se Knego.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia