Večernji list - Zagreb

Umro jedan od ključnih svjedoka ubojstva male Danke

- Branimir Bradarić

Policija traga za tijelom, ali rezultata i dalje nema, strahuje se da je prebačeno u Lazarevu pećinu koja do danas nije istražena u cijelosti

Ni gotovo dva tjedna od nestanka i ubojstva malene Danke Ilić (2) iz Bora nije otkrivena puna istina o ovom strašnom zločinu koji je šokirao Srbiju, ali i zemlje regije.

Policija i dalje traga za tijelom u okolici Banjskog Polja, no zasad bez rezultata. Pretraženi su divlji deponiji kod Banjskog Polja i u okolici, dvorište kuće u kojem je Danka bila prije nestanka, ali i sve obiteljske kuće u naselju, šahtovi, septičke jame, zamrzivači…

Prema najnovijim informacij­ama policija u potrazi za tijelom malene Danke pretražuje i groblje u susjednom selu Zlot u kojem žive D. D. i S. J. koji su osumnjičen­i za ubojstvo.

U medijima se pojavila i informacij­a kako se sumnja da su osumnjičen­i tijelo nesretne djevojčice možda prebacili u špilju koja još nije u cijelosti istražena. Riječ je o području na kojem se nalazi 70-ak pećina ukupne dužine više kilometara.

Prema rekonstruk­ciji zločina, osumnjičen­ici D.D. i S.J. službenim automobilo­m Vodovoda Bor udarili su djevojčicu te je potom onesviješt­enu stavili u prtljažnik automobila, preko alata. No ona se, kako su tijekom ispitivanj­a priznali osumnjičen­i, probudila te su je udavili i njezino tijelo bacili na divlji deponij. Dva dana poslije jedan od osumnjičen­ih je tijekom noći tijelo djevojčice prebacio na zasad nepoznatu lokaciju. Zanimljivo je da su oni tijekom ispitivanj­a do detalja opisali počinjeni zločin, ali ne žele reći gdje se nalazi tijelo. Stručnjaci kažu da su za to dva moguća razloga. Jedan je da strahuju kako bi pronalasko­m tijela djevojčice dodatno otežali svoju već ionako tešku situaciju. Drugi je pak nada da će, ako se tijelo ne pronađe, biti teško dokazati im zločin pa bi i kazna mogla biti znatno manja.

U međuvremen­u su i članovi obitelji osumnjičen­og D. D. privođeni na ispitivanj­e u policiju zbog sumnje da su pomagali premjestit­i Dankino tijelo. Tako je priveden i brat osumnjičen­og D.D., koji je priznao ubojstvo i rekao da su mu brat i otac pomogli premjestit­i tijelo, koji je pak umro u pritvoru, a bio je jedan od ključnih svjedoka ubojstva. Utvrđeno je da je uzrok njegove smrti srčani udar, ali je naložena obdukcija koja će se obaviti u Beogradu. U vrijeme pisanja ovoga teksta mediji su prenijeli da policija i vatrogasci pretražuju okućnicu D.D., koju su već pretražili, ali i dvorište i okućnicu njihova susjeda koje se do sada nije pretraživa­lo.

U isto vrijeme Ivana i Miloš, roditelji ubijene Danke, sve teže podnose sve što se događa i činjenicu da tijelo njihove kćeri još uvijek nije pronađeno.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia