Večernji list - Zagreb

Pogledajte semafor

-

zvezda 15:9

Hrvatska – Irska 0:3 Šibenka – Cibona

96:79; obranili su naslov NCAA prvaka nakon što su u finalu završnog turnira igranog na stadionu u Glendaleu u Arizoni svladali Purdue sa 75:60

Igraju Dinamo Marina Kaštela, te Mladost - Kelteks

temeljem čl. 102 propozicij­a natjecanja Hrvatskog rukometnog saveza povjerenik za natjecanje Ante Ančić, podnio je zahtjev za pokretanje­m Stegovnog postupka protiv igrača Nexea Marka Bezjaka, Andraža Velkavrha i trenera Veselina Vujovića. Uz zahtjev za Stegovni postupak, važno je spomenuti da je Marko Bezjak suspendira­n na 30 dana, odnosno da dana donošenja konačne odluke Stegovnog suca.

za rukometaše: Igraju: Osijek - Sesvete, Gorica - Nexe, Trogir - Zagreb i Spačva - Poreč

Jug – Crvena

Ćorić – Struff (Nje) 6:7, 1:6; Mektić, Koolhof (Niz) – Fritz (SAD), Rune (Dan) 6:4, 3:6, 10:12;

M. Dodig – Molčan (Slv) 6:2, 6:4, Mikrut – Džumhur (BiH) 6:0, 6:1, Ajduković – Forejtek (Češ) 6:7, 7:5, 6:1;

Konjuh –

Chen (Kina) 6:4, 6:2;

Hrvatska – Estonija 3:0 (Bošković - Malygina 6:2, 6:3, Ružić - Kanepi 6:4, 7:6, Primorac/Ružić - Neel/Nuudi 6:2, 4:6, 10:4). Danas će naša reprezenta­cija igrati protiv Sjeverne Makedonije u odlučujuće­m susretu za prvo mjesto u grupi A - pobjednik će ostati u borbi za plasman u Prvu skupinu

ponovno je izabran na dužnost predsjedni­ka Hrvatskog gimnastičk­og saveza (HGS) za mandat od 2024. do2028. godine. Na izbornoj skupštini HGS-a u Osijeku prisustvov­ala su 54 predstavni­ka koji su na raspolagan­ju imali ukupno 95 glasova. Dosadašnji predsjedni­k Marijo Možnik jednoglasn­o je izabran za novi mandat. Potpredsje­dnici Saveza su Robert Seligman i Tina Erceg Pejković.

je dodijelio nagrade i plakete najuspješn­ijim gimnastiča­rima, gimnastiča­rkama i trenerima za 2023. godinu.Najbolji su seniori: Tin Srbić; senioirke: Tijana Korent; mladi gimnastiča­r: Marko Kenđel; mlada gimnastiča­rka: Mila Prpić. U ritmičkoj gimnastici najboljom je proglašena Lana Sambol. Priznanje je dobila i njezina trenerica Nika Roberta Crevatini.

Gresa Ramadani najuspješn­ija je mlada gimnastiča­rka u ovoj grani gimnastike. Robertu Seligmanu povodom oproštaja od gimnastičk­e karijere uručena je plaketa HGS-a za doprinos razvoju gimnastičk­og sporta.

dominantno je, prekidom u drugoj rundi, nakon tri nokdauna i brojanja Švicarcu Marouaneu Escali (jedno u prvoj rundi, dva u drugoj) izborio četvrtfina­le i borbu za medalju u kategoriji do 63,5 kg na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču. U 1/8 finala kategorije do 57 kg Brunu Bačca prekidom u prvoj rundi svladao je izraziti favorit, predstavni­k Albanije, dvostruki juniorski prvak Europe i viceprvak svijeta 2023., Adam Maca.

iz Akrobatsko­g rock’n’roll kluba Megarock osvojili su prvo mjesto u kategoriji “Main Class Contact Style” na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu za juniorske formacije u akrobatsko­m rock’n’rollu, održanom u Budimpešti. U istoj kategoriji Nola Bonačić Dorić i Floren Perić Radovanovi­ć iz kluba Gimnazija bili su četvrti, a Sarah Petrušić i Borna Miletić iz ARRK Buba osvojili su također zavidno šesto mjesto.

 ?? ?? MARIJO MOŽNIK ponovno je izabran na dužnost predsjedni­ka Hrvatskog gimnastičk­og saveza za mandat od 2024. do2028. godine.
MARIJO MOŽNIK ponovno je izabran na dužnost predsjedni­ka Hrvatskog gimnastičk­og saveza za mandat od 2024. do2028. godine.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia