Večernji list - Zagreb

Barça priredila ludnicu u Parizu, Atletico pobijedio Borussiju D.

-

Liga prvaka

Nakon što su Manchester City i Real Madrid odigrali 3:3 u četvrtfina­lu Lige prvaka, teško je bilo nadmašiti takav nogometni spektakl. No, susreti PSG-a i Barcelone (2:3) te Atletico Madrida i Borussije Dortmund (2:1), nisu bili nezanimlji­vi.

Na Parku pinčeva gledali smo derbi dva velikana, igrače i navijače prije početka pozdravio je legendarni Ronaldinho, a susret je s tribina pratio i francuski izbornik Didier Deschamps. No, domaćini nisu uspjeli zacementir­ati prednost uoči uzvrata, vratili su se u susret nakon preokreta, ali na kraju su izgubili. U 26. minuti Katalonci su uspjeli razbiti obranu francuske momčadi. Sve je krenulo od zadnje linije, nakon nekoliko dodavanja na centru je loptu uzeo Robert Lewandowsk­i, dodao ju je na desnu stranu za Yamala koji je ubacio prema sredini. Tamo se vratar PSG-a Donnarumma preračunao, lopta je preletjela na drugu stranu gdje je čekao Raphinha koji je i zabio za vodstvo. Nakon poluvremen­a bila je to neka sasvim druga pjesma, PSG napravio je blitzkrieg i ekspresno zabio dva gola za preokret. U 48. minuti su akciju skovali Kylian Mbappé i Ousmane Dembele. Mbappé je s gol-aut linije loptu vratio prema golu, ona se nakon odbijanca našla u nogama Dembelea koji zabija na sveopće veselje. Samo tri minute kasnije gledali smo novi pogodak, zabio je Vitinha koji je primio odličan pas u šesnaester­cu.

Nije tu bio kraj jer Barcelona je izjednačil­a u 62. minuti novim pogotkom Raphinhe, a onda je u 77. minuti autor pobjede bio Andreas Christense­n koji je u igru ušao dvije minute ranije. Naime, nakon sjajno izvedenog kornera Ilkaya Gündogana, Christense­n se odlično snašao i zabio glavom u vjerojatno svom prvom dodiru s loptom. U drugom susretu večeri Atletico je rano poveo, već u šestoj minuti kada je strijelac bio Rodrigo de Paul. U 32. minuti zabio je Samuel Lino. Sebastien Haller smanjio je rezultat na 2:1 u 81. minuti kada je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana domaćih.

 ?? ?? RAPHINHA je zabio dva gola PSG-u u pobjedi Barcelone 3:2
RAPHINHA je zabio dva gola PSG-u u pobjedi Barcelone 3:2

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia