Večernji list - Zagreb

Nexe bez Bezjaka i Moslavca lako u Gorici, Zagreb se nije puno namučio

- Damir Mrvec

Na završnom turniru Kupa Hrvatske u rukometu, koji će se održati sredinom svibnja u Poreču, igrat će Zagreb, Nexe, Sesvete i Spačva. Zagreb je lako svladao u gostima Trogir s 40:28. Najviše pogodaka kod Zagreba postigli su Miloš Kos (8), Filip Glavaš (6), Davor Ćavar (5), Timur Dibirov (5) i Aleks Kavčić. Matej Mandić je imao 12 obrana. Kod domaćina dobru su partiju pružili Tonći Ivanišević sa šest, odnosno Berislav Antonio Tokić s pet pogodaka.

U Zagrebu su, kao prekobrojn­i, ostali Edin Klis, Aljaž Panjtar, Maksimilij­an Molc i Niko Franković, kao i od ranije ozlijeđeni Yoel Cuni Morales i Paolo Kraljević. Zanimljivo je da su utakmicu sudili Jurinović i Mrvica, suci koji su označili prekid u Našicama prošle nedjelje kada je napadnut delegat Anto Josić.

Zagreb nastavlja gostujući ritam jer u subotu igra kod Spačve, u 6. kolu

Paket24 Premijer lige za prvaka Hrvatske.

- Odradili smo dobar posao u Trogiru, nitko se nije ozlijedio, a to je u ovakvim utakmicama kada se unaprijed zna pobjednik, najvažnije - rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

Našičani su slavili u Gorici s 38:31. Zbog kazne za Nexe nije igrao Marko Bezjak, a zbog ozljeda nije bilo Moslavca i Sršena. Sjajan je na vratima Nexea bio Dominik Kuzmanović, dok su najbolji strijelci bili Štrlek (7), Bakić (4), Jotić (4), Mičević (4) i Cohen (4). Kod Goričana najefikasn­iji su bili Dujić s osam te Svržnjak sa sedam pogodaka.

- Nakon stresne nedjelje gdje smo imali prekinutu utakmicu protiv Zagreba, gdje nam se ozlijedio jedan od najboljih igrača ove sezone, Luka Moslavac, gdje je kažnjen Bezjak, očekivao sam tešku utakmicu u Gorici. Tako je i krenulo, ali je kasnije sve sjelo na mjesto. Morao sam dobro rasporedit­i snagu jer nas u subotu čeka derbi protiv Sesveta. Primili smo previše pogodaka, a moram istaknuti da Gorica u svojim redovima ima nekoliko jako dobrih mladih igrača što je dobro za hrvatski rukomet. Što se tiče Sesveta vjerujem da će se Moslavac oporaviti i nadam se da će gledatelji dobro popuniti tribine jer vjerujem da su shvatili da se borimo protiv vjetrenjač­a i da nam je sada njihova pomoć jako potrebna – rekao je Veselin Vujović, trener Nexea.

Manuel Štrlek, igrač Nexea, dodao je:

- Žao mi je što nismo pobijedili s većom razlikom jer se tako puni samopouzda­nje.

Sesvečani su pobijedili u gostima Osijek 33:29. Najviše pogodaka za pobjedničk­u momčad trenera Igora Vorija postigli su Tomić (7), Hršak (4) i Ćuk. Sesvećani će za vikend opet u Slavoniju, ali ovoga puta na megdan Nexeu. Našičanima je pobjeda prioritet jer u svakom drugom slučaju izgubit će drugo mjesto i priliku da se nadmeću za naslov prvaka Hrvatske. Spačva je u Vinkovcima svladala Poreč 34:30. Najviše pogodaka za Spačvu

(7).• postigli su Maroš (9) i Mažurana

 ?? ?? ALEKS KAVČIĆ bio je jedan od najefikasn­ijih rukometaša Zagreba na gostovnaju kod Trogira. Postigao je pet pogodaka
ALEKS KAVČIĆ bio je jedan od najefikasn­ijih rukometaša Zagreba na gostovnaju kod Trogira. Postigao je pet pogodaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia