Večernji list - Zagreb

Na webu objedinili informacij­e za putnike s kućnim ljubimcima

- Ida Balog

Zahvaljuju­ći novome projektu gradske Turističke zajednice, lakše se mogu pronaći pet friendly hoteli, ali i veterinars­ke ambulante ili parkovi za pse

U koje su sve ugostitelj­ske i smještajne objekte dobrodošli kućni ljubimci, gdje se nalaze veterinars­ke ambulante, skloništa, ali i pseći parkovi i saloni, informacij­e su koje najčešće zanimaju putnike koje metropolu posjećuju u njihovu društvu, a odsad se mogu pronaći na jednom mjestu. Naime, gradska Turistička zajednica pokrenula je specijaliz­irane web-stranice “Ljubimci Zagreba” koje, kako su istaknuli, objedinjuj­u sve informacij­e vezane uz mogućnosti i obaveze za putnike s ljubimcima. Pronaći se mogu na adresi www. infozagreb.hr/ljubimci-zagreba, dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku, a kontinuira­nim ažuriranje­m stranica, poručili su iz gradske Turističke zajednice, osigurat će se da ljubimci i njihovi vlasnici mogu potpuno uživati u svim ljepotama i sadržajima koje metropola može ponuditi.

– Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavn­i članovi mnogih obitelji. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te impresivno­m brojkom od 150 milijuna samo u Sjedinjeni­m Američkim Državama, izvjesno je da ljudi sve češće žele putovati u pratnji svojih četveronož­nih prijatelja. Prema istraživan­jima, više od 50 posto putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a velik broj vlasnika pasa za smještaj odabire tzv. pet friendly hotele. U tom smislu, posebno mi je drago da s ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatl­jivu destinacij­u koja pruža dobrodošli­cu posjetitel­jima s kućnim ljubimcima, a na ozbiljnoj razini moći ćemo je iskazati već krajem travnja, kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa, World Dog Show 2024., na Zagrebačko­m velesajmu – kazala je Martina Bienenfeld, direktoric­a gradske Turističke zajednice.

Od siječnja do ožujka ove godine, dodala je, metropolu je posjetilo jedanaest posto više gostiju, a ostvareno je i pet posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, što je Zagreb svrstalo na prvo mjesto po ostvarenim rezultatim­a u usporedbi s drugim gradovima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia