Večernji list - Zagreb

Modrić će odlučiti u lipnju, a moguć je i ostanak u Realu

-

Luka Modrić u subotu je dočekao priliku da nastupi za Real Madrid od prve minute. Takvih utakmica u ovoj sezoni nema puno, jer kapetan hrvatske reprezenta­cije u jurišu Reala na titulu španjolsko­g prvaka i Ligu prvaka ima ulogu igrača s klupe. Baš zbog takvog tretmana, kao i činjenice da mu ugovor vrijedi tek do kraja lipnja, mnogi se pitaju što će biti s njim nakon kraja prvenstva. Španjolski mediji već neko vrijeme pišu o mogućim opcijama, a one se protežu od ostanka u Realu na još jednu godinu, preko prelaska u Saudijsku Arabiju ili MLS, do povratka u Dinamo ili odlaska u igračku mirovinu. Ni Modrić ni Real nisu službeno istupili i rekli što namjeravaj­u napraviti. Očito u Realu kalkuliraj­u, shvaćajući da im Modrić i dalje može pomoći, jer kad god uđe u igru, radi razliku na terenu.

Sve to sad je analizirao i Fabrizio Romano, najveći stručnjak za transfere: “Garantiram da Modrić još nije ništa odlučio. Napravit će to u svibnju ili lipnju. Želi pomoći Realu osvojiti titulu, a onda će zajedno s klubom odlučiti što dalje”.

GVARDIOL I KOVAČIĆ Hrvati dominiraju u prvaku Europe

Manchester City je u subotnjoj utakmici 33. kola engleske Premier lige svladao Luton 5:1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su svih 90 minuta za sastav Pepa Guardiole i obojica su golovima sudjeloval­i u uvjerljivo­j pobjedi. Gvardiol je svom učinku dodao i asistencij­u te ponovno oduševio engleske medije i Cityjeve navijače, a pohvale je dobio i Kovačić. Podsjetimo, i Kova i Joško bili su stratezi i u utakmici Lige prvaka protiv Reala, a to dokazuje da su apsolutno igrači od Pepova povjerenja za presudne utakmice sezone. Inače, Gvardiol je bio strijelac i u toj utakmici s Realom pa se sada svi dive i njegovom golgetersk­om umijeću.

Navijači Dinama vratili su se na stadion, ruše rekorde gledanosti u posljednji­h 10-15 sezona te su velika snaga Dinama u borbi za naslov. Odigrali su navijači i veliku ulogu u promjenama u klubu, pomogli Zajecu da pobijedi Barišića, a velika je sinergija i s igračima, koji svaku pobjedu slave s BBB-ima. No, u subotu u Gorici opet smo se uvjerili da BBB-i često rade i gluposti, a zamalo je stradao vratar Gorice lvan Banić. Vatromet koji su s tribine bacili BBB-i eksplodira­o je u njegovoj blizini, samo srećom izbjegnuta je neka ozljeda. A to bi onda vjerojatno značilo i prekid utakmice, oduzimanje pobjede Dinamu...

Porazom 1:3 od Slaven Belupa Rudeš je u petak i službeno ispao iz lige, no da će od sljedeće sezone opet biti drugoligaš­i, mnogima je postalo jasno već potkraj 2023. godine. Momčad sa zapada Zagreba nije uspjela biti konkurenta među elitom, a usput su Rudešani porušili i brojne negativne rekorde. Naprimjer, bili su bez pobjede rekordne 24 prvenstven­e utakmice u nizu, a blizu su tome da postanu i klub s najgorim bodovnim učinkom u povijesti HNL-a. Rudešani su u 30 kola osvojili tek sedam bodova, a najmanje je dosad osvojio TŠK, svega 14 u sezoni 2000./01.

 ?? ??
 ?? ?? NOGOMETNI KLUB RUDEŠ
Na putu da postanu najgori u povijesti
NOGOMETNI KLUB RUDEŠ Na putu da postanu najgori u povijesti
 ?? ?? NAVIJAČI DINAMA
Ruše rekorde, ali i rade gluposti
NAVIJAČI DINAMA Ruše rekorde, ali i rade gluposti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia