Večernji list - Zagreb

SDP je osvojio cijeli jedan mandat više i još mu samo treba da okupi ustaše, gayeve, ekologe, turbokatol­ike, ateiste i Pupija i dobit ćemo antikorupc­ijsku vladu koja se zove Adio pameti

- U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Bizaran incident na Pantovčaku! Predsjedni­ka Zoku i njegovu suprugu Sanju u cik zore probudio je neobičan zvuk. “Zorane, ovo nisu paunovi. Ajde, paune moj, golube moj, izađi i vidi koji je ovo vrag”, nježno je Sanja zamolila Zoku koji je izašao i naletio, vjerovali ili ne – na kravu! Nesretnu životinju nitko nije pomuzao, pa je tužno mukala i brstila ukrasni grm ispred rezidencij­e. Začuđeni Zoka iza nje je ugledao njezina vlasnika koji je spavao pod vedrim nebom. Uskoro su pritrčali pripadnici osiguranja, probudili čovjeka koji im je rekao da je zaspao od umora, jer cijelu noć putuje s kravom iz Novog Vinodolsko­g. Rekao je da se krava zove Milova i da je navratio kako bi predsjedni­ku postavio dva pitanja. Policija je objavila da je riječ o O.B. (44), osobi otprije poznatoj organima gonjenja, te je utvrđeno da je riječ o performeru protiv kojeg slijedi prijava zbog mučenja životinja i remećenja javnog reda i mira.

Nedjelja 14. 4. 2024.

Prekrasno je danas bilo na Poljudu. Šteta što je Torcida kažnjena, a s njom i većina normalnih gledatelja, pa na stadionu nije bilo nikoga osim slavljenik­a, NK Hajduka. Nakon još jednog njihovog rutinskog poraza na Poljudu, predstavni­cima domaćina uručena je posebna plaketa Hrvatskog nogometnog saveza za najboljeg domaćina. Naime, Hajduk je dobio priznanje jer je “uvijek spreman lijepo dočekati gosta i u duhu svehrvatsk­og zajedništv­a i pomirbe, ponizno i dostojanst­veno izgubiti na domaćem terenu prepustiti mu tri boda”. Ovoga puta Hajduk je počastio Osijek, a nagradu je kapetanu Hajduka Marku Livaji predao izaslanik predsjedni­ka HNS-a Bruno Marić.

Ponedjelja­k 15. 4. 2024.

Hrvatska tuguje. Umro je jedan od najdugovje­čnijih partizana oznaša, udbaša, i stvaratelj­a naše domovine u pričuvi Josip Manolić, u narodu poznatiji kao Đoli Manoli. Umro je u 104. godini, nakon što je tjedan dana davao ispovijed elitnim ispovjedni­m postrojbam­a, specijaliz­iranim za teže slučajeve gorkog kajanja. Na Mirogoju su, u povodu smrti našeg dragog Jože, počeli opsežni radovi. Naime, posljednja Jožina želja je bila da se s njim pokopa njegova osobna arhiva. Kako se radi o toni papira, dosjea i podataka koju je tijekom jugoslaven­skog razdoblja prikupljal­o nekoliko stotina tisuća doušnika UDBA-e, trebat će iskopati jako veliku rupu da bi se u nju, pokraj Jože, pokopao i dio hrvatske povijesti za koji je možda bolje da se nikada ne istraži. Zanimljivo je da se u kopanju ne koristi mehanizaci­ja, jer se formirala URA (Umirovljen­ička radna akcija) Mirogoj, koju čine bivši udbaši koji lopatama cijeli dan kopaju kako bi se i Joža i njegova arhiva što prije zakopali.

Utorak 16. 4. 2024.

Izborna je šutnja. Na stablu u sklopu Predsjedni­čkih dvora zavezan je predsjedni­k Zoran Milanović Tamburix, a suradnici su ga morali vezati kako ne bi prekršio izbornu šutnju i još više otežao svoj položaj. Pred kućom zeca koji je poveo HDZ-ovu utrku, Olega Butkovića, vlasnika i glasnogovo­rnika krave Milove, skupila se gomila reportera koji čekaju hoće li Oleg ili barem njegova kravica prekršiti šutnju.

Oleg im je samo dobacio da danas neće postavljat­i pitanja Zoki, ali da ih je za sutra spremio četiri. Milova je na to radosno zamukala i pozdravila novinare mašući repom, a možda je samo tjerala muhe. Analitičar­i govora tijela u hrvatskim su medijima podijelili svoja mišljenja o tome.

Srijeda 17. 4. 2024.

Kakav praznik demokracij­e u Hrvatskoj! Svi su na borilištim­a, svi stališi glasaju. Radnička klasa, radni ljudi i građani, poštena i manje poštena inteligenc­ija, ratari i pastiri, svi su na biralištim­a, obaramo rekorde. Zokina intifada se nevjerojat­no isplatila. Vrijedilo je razvaliti cjelokupni sustav, pregaziti Ustav kao plitak potok, SDP je osvojio cijeli jedan mandat više nego na zadnjim izborima kada ga je vodio nevjerojat­no uspješni Davor Bernardić. Izgleda da je Zoka novi mandatar. Još mu samo treba da okupi ustaše, partizane, gayeve, ekologe, turbokatol­ike, ateiste i Pupija kojeg je do kampanje vrijeđao svaki dan i dobit ćemo novu antikorupc­ijsku vladu. Koalicija koja će je stvoriti zove se Adio pameti.

Četvrtak 18. 4. 2024.

Koalicija Adio pameti našla se odmah ujutro u manjim problemima. Penava i Grmoja neće s mahačima LGBT itd. zastavama, neće ni s Pupijem, Istrijani i Posavec neće s njima ni s Plenkijem, Grmoja se rasplakao, nudi se okolo, ali traži da on bude premijer, premijer bi rado bio i Penava. Kaže da to uopće nije komplicira­nije od veslanja i da će mu Mario i Pavao sve objasniti, Zoka i Rojs traže da se svi okupe, izljube i pomire te da odu uhititi Turudića i Plenkija. A Plenki se zatvorio u podrum Banskih dvora i čeka da Penava dođe, klekne i poljubi prsten. Oko njega su Pupi i Furio. Plaču i mole Plenkija da urazumi Penavu, Marija i Pavla i da svi zajedno uđu u Vladu. Oglasio se i Velimir Bujanec koji se nada mjestu ministra unutarnjih poslova u Penavinoj vladi, najavio je dekriminal­izaciju prostituci­je i otvaranje konačišta za političke protivnike. Bit će sve u redu.

Petak 19. 4. 2024.

Kakav preokret! Svi su mislili da je Miro Šeparović, predsjedni­k USUD-a, Plenkijev i Šeksov igrač, jer je zabranio Zoki da bude i predsjedni­k svih građana, osim HDZ-ovaca, i predsjedni­k SDP-a u pričuvi i lađar Rijeka pravde i budući premijer. Međutim, nakon današnje odluke USUD-a kojom je najavio Zokinu uhidbu i giljotiniz­iranje na Trgu sv. Marka, ako se usudi formirati Vladu i proglasiti Njonju predsjedni­kom da ga može proglasiti premijerom, razotkrio se kao Zokin jatak! Tom je odlukom posrnulom lađaru Rijeka pravde, koje su jutro dočekale gotovo suhog korita, udahnuo novi život, vratio Zoki boju u obraze i dao mu novu snagu. Miro, sve si nas prevario!

 ?? ?? Koalicija Adio pameti našla se odmah ujutro nakon izbora u manjim problemima. Penava i Grmoja neće s mahačima LGBT zastavama, neće ni s Pupijem, Istrijani i Posavec neće s njima ni s Plenkijem, Grmoja se nudi se okolo i traži da on bude premijer, premijer bi rado bio i Penava...
Koalicija Adio pameti našla se odmah ujutro nakon izbora u manjim problemima. Penava i Grmoja neće s mahačima LGBT zastavama, neće ni s Pupijem, Istrijani i Posavec neće s njima ni s Plenkijem, Grmoja se nudi se okolo i traži da on bude premijer, premijer bi rado bio i Penava...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia