Večernji list - Zagreb

Ivanković: Opasno smo živjeli jedno vrijeme...

- Damir Mrvec

U susretu 31. kola HNL-a Hajduk je minimalnom 1:0 pobjedom protiv Slavena Belupa u Koprivnici prekinuo negativan niz od pet uzastopnih poraza. Jedini pogodak na utakmici postigao je Aleksandar Trajkovski u 12. minuti.

Pogotku je prethodila precizna kombinacij­a na desnom boku, Sigur je uposlio Brekala koji je ubacio loptu u peterac gdje je pravovreme­no utrčao Trajkovski i s tri metra mirno zatresao mrežu nemoćnog Suška. Trebao je Hajduk i povećati vodstvo ubrzo potom, ali Odjidja-Ofoe iz odlične prilike nije uspio svladati Suška, a u nastavku akcije niti Sahiti nije bio dovoljno koncentrir­an.

Moramo biti ponizni

Do kraja prvog poluvremen­a najbolju priliku imali su domaći u 33. minuti kada je Murić odlično ubacio za Šutu, no udarac mladog napadača glavom u padu sjajno je zaustavio Buljan.

U drugom poluvremen­u Slaven je bio mnogo bolja momčad, uglavnom su domaći prijetili nakon prekida, a najbliži golu bili su nakon korfnera u 50. minuti kada je Štrkalj s tri metra glavom pogodio gredu.

- Jako je bitna ova pobjeda za nas, jer smo konačno prekinuli negativan niz. Utakmicu smo odlično otvorili, poveli smo na vrijeme i dobro je kontrolira­li. Trebali smo i povećati prednost. U drugom poluvremen­u nije bilo tako dobro, treba priznati. Imali smo nekoliko prilika koje zbog individual­nih grešaka nismo iskoristil­i. Opasno smo živjeli jedno vrijeme, ali najbitnija je pobjeda. Posebno u ovom trenutku. Pokazali su dečki da mogu igrati na razini koja se od njih očekuje. Dečkima nije bilo lako čitav ovaj period. Moramo bit ponizni, odmorit se jedan dan i početi odmah zatim pripremu za Rudeš. Trebamo biti maksimalno fokusirani i započeti pobjedničk­i niz - rekao je Jure Ivanković, trener Hajduka.

Kakav je Odjidja, koji je opet bio u prvoj postavi?

- Zadovoljan sam, odigrao je dvije dobre utakmice. Dirigirao je veznim redom sasvim dobro na ovom teškom terenu. Jako dobru utakmicu je odigrao.

U drugoj utakmici Istra 1961 je iznenađuju­će kao gost na Opus Areni svladala Osijek sa 2:1. Osijek je poveo golom Kristijana Lovrića (14), no Matej Vuk (39) i Emanuel Ekong (51) su kreirali preokret. U 36. minuti domaća navijačka skupina Kohorta lijepom je koreografi­jom obilježila svoj 36. rođendan, a domaći igrači su, čini se, više obraćali pozornost na događaje na tribinama nego na travnjaku.

- Prvi put sam na ovom sjajnom stadionu, atmosfera i teren su fantastičn­i. Svi su mi govorili kakav je novi stadion u Osijeku, ali svejedno sam se iznenadio. Sretan sam zbog rezultata, pokazali smo hrabrost i bili čvrsti u duelu. Drago mi je zbog mojih igrača jer u prošlom kolu odigrali su sjajnu utakmicu protiv Rijeke, ali nije ih nagradilo. Znali smo da će Osijek pokušati pritisnuti, izbjeći poraz, imali smo šansi za treći gol, ali odlično smo reagirali kada su domaćini krenuli na sve ili ništa - rekao je Paolo Tramezzani, trener Istre.

Krvava borba do kraja

Trener domaćih Zoran Zekić rekao je:

- Utakmicu možemo raščlaniti do 36. minute i nakon nje. Imali smo sve pod kontrolom i onda zakašnjelu reakciju. Jedno zlo ne dolazi samo. Nadao sam se da ćemo dočekati poluvrijem­e bez primljenog gola da se malo konsolidir­amo. I opet, nažalost, imali smo katastrofa­lnu reakciju na početku drugog dijela. Igrači su dali koliko su mogli. Nama ostaje da dižemo mlade dečke i tražimo rezultat. Imat ćemo krvavu borbu do kraja za četvrto mjesto. Pričao sam s igračima, moramo se boriti do kraja, ovaj grad je nekad bio poznat po tome i vjerujem da ćemo im to usaditi.”

Pričao sam s igračima, moramo se boriti do kraja, ovaj grad je nekad bio poznat po tome - rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka

 ?? ?? ALEKSANDAR TRAJKOVSKI, nekadašnji igrač zaprešičko­g Intera, slavi pogodak u dresu Hajduka u gostima kod Slavena. Domaći vratar Šušak ljut je na svoju obranu...
ALEKSANDAR TRAJKOVSKI, nekadašnji igrač zaprešičko­g Intera, slavi pogodak u dresu Hajduka u gostima kod Slavena. Domaći vratar Šušak ljut je na svoju obranu...
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia