Večernji list - Zagreb

Mrtva utrka traje

Dinamo je sat i pol bio vodeći, po prvi put ove sezone, no Rijeka ne posustaje

- Robert Junaci Junaci)• (Robert

Hajduk je već prežaljen, njegova pobjeda protiv Slavena Belupa beznačajna je, osim zbog prekida užasnog niza u kojem su bijeli sve prosuli i uklopili se u sivilo svojih posljednji­h 20-ak godina. U koje su ulazili su visokim ambicijama koje su gasile ponekad oko Velike Gospe, ponekad oko dana Svih Svetih. Sad su u igri bili nešto duže, ali opet nedovoljno da bi ostali u utrci s Rijekom i Dinamom.

U nedjelju su Dinamo i Rijeka imali teške utakmice, ali na muci se poznaju junaci, pa su i zagrebački plavi i riječki bijeli uspješno odradili svoj posao. Dinamo je upisao svoju sedmu pobjedu zaredom, a nakon pogotka Kulenovića u Kranjčević­evoj protiv Lokomotive, Dinamo je po prvi put u ovoj natjecatel­jskoj sezoni bio na prvom mjestu. Slavlje s navijačima, ‘plava’ djeca na terenu s igračima, možda je malo preuranjen­o koliko god bilo lijepo. Jer, Rijeka je isto tako odradila svoj posao protiv Gorice, nije bilo lako kao što konačnih 3:0 govori, imala je Gorica svoje prilike kod 0:0, dobro igrala, no eto, valjda je sudbina tako htjela, Marko Pjaca prvi je načeo mrežu Gorice.

Pjaca koji je trebao u Dinamo, pa zbog klupske nesposobno­sti plavih nije došao, ostavio je Rijeku na prvom mjestu, a ostali dečki su sve potvrdili.

Potvrdili su da mrtva trka Rijeke i Dinama ide dalje, sve vodi prema tome da će 5. svibnja u međusobnom ogledu na Rujevici odlučivati o naslovu prvaka. No, u međuvremen­u se ne smiju zavarati, Rijeka dolazi Lokomotivi u Kranjčević­evu, to nikad nije učenički izlet, već teški studentski seminar u kojem i lokosima trebaju bodovi da bi položili ispit i u borbi s Osijekom otišli u Europu, a ni Dinamo ne ide u Varaždin na španciranj­e po bodove prije odlaska na Rujevicu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia