Večernji list - Zagreb

Dinamo je nadigrao, ali i tijesno s 1:0 pobijedio Lokomotivu u Kranjčević­evoj Jakirović o junaku Kulenoviću: A ja budala jer sam ga vratio u Dinamo?

- Robert Junaci

Dinamo je napravio svoj posao, protiv neugodne i opasne Lokomotive plavi su u Kranjčević­evoj pobijedili s 1:0 i u tom trenutku po prvi put ove sezone bili su na prvom mjestu prvenstven­e ljestvice. Do velikog derbija s Rijekom 5. svibnja još trebaju na gostovanje u Varaždin, odluka o naslovu prvaka i dalje je otvorena i neizvjesna. No, plavima je bilo važno proći uspješno kroz Kranjčević­evu protiv lokosa koji su ih u ovoj sezoni već skratili za pet bodova.

Hoćemo pobjedu, orilo se s obje, lijepo popunjene, tribine stadiona u Kranjčević­evoj, nije to bila poruka, naravno, igračima Lokomotive nego Jakiroviće­voj družini. Dinamov trener, svjestan važnosti i ovog susreta, izveo je najjači mogući sastav, od u posljednje vrijeme uobičajeni­h startera, nije bilo Perkovića zbog kartona i još nedovoljno, nakon ozljede, spremnog Pierre-Gabriela. Tek je pomalo iznenađuju­će Ristovski bio lijevi, a ne desni stoper.

Plavi se napromašiv­ali

Počelo je obostrano borbeno, a prvi je ozbiljnije zaprijetio Dinamo u 13, minuti, nakon udarca iz kuta Petković je pokušao volejem, ali pored vrata dok je kasniji Kulenoviće­v pokušaj otišao preko vrata. Najbolju priliku imao je Vidović u 22. minuti, Kulenović je pobjegao po desnoj strani, oštro ubacio, a odbijena lopta došla je do Vidovića koji je iz sjajne pozicije tukao u vratnicu. Na drugoj strani si je malo zakuhao vratar Nevistić, Theophile mu je vratio loptu, Nevistiću je prešla preko noge i ‘šetala’ po gol-liniji, no vratar plavih stigao je to izbaciti. Imao je Kulenović novu priliku nakon proigravan­ja Petkovića, ali je loše reagirao u završnici. Nakon prodora Sučića u prilici je bio Baturina, no njegov udarac je otišao preko vratnice.

Plavi nisu Lokomotivi ništa dopustili, no nisu ni oni bili previše opasni, na kraju prvog dijela imali su pet pokušaja, ali kao i domaćini, niti jedan u okvir.

Odmah u nastavku je Dinamo je još dodao gas, brzo je imao novu veliku priliku, Kulenović je sjajno izbacio Kaneka koji je zamijenio Špikića, Japanac je pronašao Baturinu, ali je plava desetka s pet metara glavom pucala preko vratnice, kao i Kulenović nogom dvije minute kasnije. U 52. minuti je ponovno Baturina pucao glavom, ali je Čavlina obranio.

Lokomotiva je konačno pokleknula u 60. minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, glavom je u sredinu vratio Bernauer, a Kulenović volejem pogodio za 1:0 vodstvo Dinama.

U 74. minuti Lokomotiva je imala veliku priliku, Goričan je došao sam pred Nevistića, a vratar plavih sjajno je obranio i sačuvao prednost plavima. Nevistić je dobro reagirao i nakon nespretnos­ti u obrani plavih, morao je spašavati kad je pokušao Bartolec i tako ponovno pokazao da je u pravoj formi, da spašava u tim rijetkim teškim situacijam­a za Dinamo.

Pred kraj je iz igre izašao Sandro Kulenović, strijelac tog jednog pogotka i junak plavih ne samo zbog tog pogotka. Orilo se s tribina ‘Kule, Kule’.

- A ja budala što sam ga vratio. Ma, vjerovao sam u njega. I dok sam bio trener drugih klubova raspitivao sam se o njemu. Karakteran je, uporan igrač i sada mu se to vraća - komentirao je Sergej Jakirović svog junaka kojeg je on poželio vratiti s posudbe u Lokomotivi i očito pogodio baš kao i s Brodićem.

Dinamo je zasluženo slavio, iako je morao prije prelomiti utakmicu.

- Čestitao bih svojim igračima na dobroj utakmici. Dobro smo se pripremili za Lokomotivu, nismo joj dopustili ono što voli raditi. Žao mi je što nismo uspjeli pretvoriti brojne šanse u pogotke, bilo bi nam lakše. Nevistić je sjajno obranio šansu Goričana, ostalo smo kontrolira­li do kraja i zasluženo uzeli bodove komentirao je zadovoljni Jakirović koji je također dobio pljesak na kraju susret, a još donedavno je s tribina dolazilo puno nezadovolj­stva na njegov račun.

- Imali su pravo biti ljutiti. I ja sam bio, osim zadnjih sedam utakmica. Nose nas navijači, svatko od njih želi pobjede u nizu. Treba tako nastaviti.

Plavi su s travnjaka ispraćeni skandiranj­em, a onda su u teren utrčala djeca s istočne, pa sa zapadne tribine i slavili su zajedno s igračima Dinama.

Lokomotiva je u ovoj utakmici protiv Dinama pokazala manje nego u prijašnjim susretima s plavima.

- Čestitke Dinamu na pobjedi. Mi

Zagreb – Stadion u Kranjčević­evoj. Gledatelja: 5000. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6.

Čavlina 6.5 – Bartolec 6, Mersinaj 6, Bubanja 6, Leovac 6 – Smakaj 6 (od 69. Kukavica 6), Marić 6, Šotiček 5.5 (od 55. Kastrati 5.5), Mudražija 5.5 (od 88. Vranjković -), Goričan 6.5 – Canjuga 5.5 (od 55. Fetai 6). Trener: Silvijo Čabraja.

Nevistić 7 – Bernauer 7, Theophile 7, Ristovski 6.5 – Mišić 6.5 (od 46. Ademi 6.5) – Špikić 6 (od 46. Kaneko 6.5), Sučić 6, Baturina 6.5 (od 80. Bulat -), Vidović 6 (od 80. Hoxha -) – Kulenović 7.5 (od 88. Ogiwara -), Petković 6.5. Trener: Sergej Jakirović.

1:0 Kulenović (60., Bernauer) Sandro Kulenović

Sandro Kulenović je ispraćen ovacijama tribina, a nakon utakmice djaca su utrčala u teren i slavila pobjedu s igračima Dinama

nismo zabili svoje prilike, oni jesu… Nismo bili dobri do gola, griješili smo u pasu, predavali Dinamu lopte. U nastavku smo bolje krenuli, preuzimali konce igre u svoje ruke. Nekad ti sreća okreće leđa, da smo iskoristil­i jednu od te dvije prilike, vidjeli bismo kako bi se razvijalo - kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja kojem sad slijedi novi ispit, u Kranjčević­evu mu dolazi Rijeka, a lokosi su u velikoj borbi za europsku poziciju.

Moraju biti motivirani za Rijeku

- Probat ćemo dobiti Rijeku, a igramo protiv Osijeka u toj izravnoj borbi, no puno je bodova u igri - rekao je Čabraja o toj borbi s Osijekom za četvrto mjesto.

Hoće li vaši igrači biti posebno motivirani za Rijeku?

- Za to su plaćeni, moraju biti motivirani - odgovorio je trener Lokomotive.

Kako bilo, u HNL-u su te borbe za prvo i četvrto mjesto izuzetno napete.

 ?? ?? SANDRO KULENOVIĆ odigrao je odličnu utakmicu u srazu Dinama i Lokomotive i svojim pogotkom donio velika tri boda maksimirsk­oj momčadi
SANDRO KULENOVIĆ odigrao je odličnu utakmicu u srazu Dinama i Lokomotive i svojim pogotkom donio velika tri boda maksimirsk­oj momčadi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia