Večernji list - Zagreb

Superteška­š Luka Pratljačić nokautom izborio medalju

-

Hrvatska boksačka reprezenta­cija ovaj put se s Prvenstva Europe kući neće vratiti bez medalje. A odličje je u Beogradu osigurao najteži među njima, superteška­š Luka Pratljačić koji je u četvrtfina­lnoj borbi nokautirao Crnogorca Dilana Prašovića. A kako se u boksu dijele dvije bronce snažni Osječanin je medalju osigurao no on će svakako pokušati učiniti ju još sjajnijom i to u četvrtak u polufinalu protiv velikog mu srpskog prijatelja Dušana Veletića, istog onog borca koji mu je preoteo olimpijsku kvotu..

Zanimljivo je da je Prašović već debelo zakoračio u profesiona­lne vode, iza sebe ima čak 19 profesiona­lnih borbi, ali se za ovu priliku odlučio okušati u amaterski vodama i doživio potop nakon jednog preciznog udarca u pleksus. No, još jedan Slavonac bit će u prilici osvojiti medalju jer se za četvrtfina­le izborio i poluteškaš Brođanin Gabrijel Veočić. Baš kao i Splićanin Nikica Radonić hrvatski prvak u lakoteškoj kategoriji (do 86 kg) koji je u osmini finala na bodove pobijedio Poljaka Boruckog.(db)

IVANA HABAZIN U KC Dražen Petrović osvojila je svjetski boksački naslov

Zahvaljuju­ći upornosti i neodustaja­nju – a barem je dvaput u karijeri pomislila da dalje nema – Ivana Habazin osvojila je naslov velteraške prvakinje svijeta po najugledni­joj svjetskoj asocijacij­i profesiona­lnog boksa (WBC). Osim toga, pobijedivš­i Mađaricu Magyar jednoglasn­om odlukom sudaca (99:92, 97:93, 98:92), izborila se i za status privremene prvakinje WBA organizaci­je što joj otvara mogućnosti da u karijeri nešto i zaradi. A dosad je, kao što sama ističe, stvarala samo dugove i trenutačno je dužna 80 tisuća eura. No od sada će biti meta izazivačic­a čiji će timovi njezin pristanak na meč morati i platiti. A jedan takav već je i dogovoren za drugi dio ove godine u Engleskoj. (db)

Sjajni napadač španjolske Osasune, 32-godišnji Ante Budimir, prošloga je ponedjeljk­a zapucao kazneni udarac u susretu s Valencijom, ali u toj utakmici snašla ga je još veća nevolja: slomljena su mu tri rebra, pa je preko noći bio hospitaliz­iran. Srećom, ozljeda rebara nije teže naravi, pa iako ga čeka dulja stanka, Budimir će spreman dočekati početak priprema za Europsko prvenstvo, 26. svibnja. Jedino za čim Budimir može žaliti jest naslov najboljega strijelca španjolske lige, jer ako se i uskoro vrati na teren, teško će dostići vodećega topnika Dovbika iz Girone.

Hrvatski nogometni reprezenta­tivac Mateo Kovačić pogrešno je prosudio odlučivši se na izvođenje jedanaeste­rca u raspucavan­ju protiv Real Madrida u uzvratnoj utakmici četvrtfina­la Lige prvaka. Realov vratar Lunjin obranio je Mateov šut s bijele točke, prethodno je pročitao i Portugalca Bernarda Silvu, pa se tako branitelj naslova u Ligi prvaka neslavno oprostio već u četvrtfina­lu. Zajedno s Kovačićem ispao je i naš drugi reprezenta­tivac Joško Gvardiol. Utjeha našemu dvojcu činjenica je da je City favorit za preostala dva trofeja: prvenstvo Engleske i FA kup.

 ?? ??
 ?? ?? ANTE BUDIMIR
Ozljeda rebara neće mu uskratiti Europsko prvenstvo u Njemačkoj
ANTE BUDIMIR Ozljeda rebara neće mu uskratiti Europsko prvenstvo u Njemačkoj
 ?? ?? MATEO KOVAČIĆ Tragičar Manchester Cityja u ispadanju od Real Madrida
MATEO KOVAČIĆ Tragičar Manchester Cityja u ispadanju od Real Madrida

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia