Večernji list - Zagreb

Bilobrk propustila priliku za zlato no sretna je i sa srebrom

Na boksačkom EP-u, Bilobrk (81 kg) je u finalu izgubila od Ruskinje Gapešine a priliku za zlato imat će danas i poluteškaš Gabrijel Veočić S obzirom da su Prvenstva Europe u olimpijsko­j godini nešto slabija domaćini Srbi su domaći teren itekako iskoristil

-

Splićanka Lucija Bilobrk propustila je priliku kakva se mnogima pruža jednom u životu a nekima nikad. Prorijeđen­u konkurenci­ju Prvenstva Europe, 24-godišnja članica Pit Bulla iskoristil­a je za prolaz u finale u kojem je, nažalost, izgubila od Ruskinje Elene Gapešine. Premda Gapešina u prvoj rundi nije bila bolja, bodovni suci su joj dali prednost zahvaljuju­ći njenoj “navalentno­sti”. Nažalost, u drugoj rundi, armenski sudac u ringu procijenio je jedan Ruskinjin udarac kao nokdaun a čim vam broje to je automatski izgubljena runda. A kada izgubite prve dvije runde do pobjede možete jedino ako u trećoj suparnicu nokautirat­e što se u ženskom boksu vrlo rijetko događa. No, Luciji ipak treba čestitati jer se s tako malo boksačkog staža upustila u ovu priču i osvojila srebro. Dakako, u tome joj je svakako puno pomoglo iskustvo stečeno u kikboksu, tajlandsko­m boksu i savateu, borilačkim sportovima u kojima je osvajala naslove svjetske i europske prvakinje.

Osim srebra, Luciji će za utjehu ostati i nagrada od 10.000 dolara koliko joj pripada kao doprvakinj­i dok će svim prvacima Europe pripasti po 15. 000 USD.

A upravo toliko, i zlatnu medalju, imat će priliku danas osvojiti Gabrijel Veočić, koji će se danas u finalu poluteške namjeriti na domaćeg borca Rastka Simića. Uvjereni smo da je Gabi bolji boksač no na gostujućem terenu će to morati potvrditi tehničkom dominacijo­m jer bi, u suprotnom, bodovni suci mogli biti pod dojmom atmosfere. Uostalom, zar nije začudno da su srpski boksači i boksači na ovom Prvenstvu osvojili čak 20 medalja. A to je, priznat ćete, za rubriku vjerovali ili ne.

Dakako, ponešto u toj priči igra i činjenica da u olimpijsko­j godini kontinenta­lno prvenstvo zna biti slabije jer oni s izborenim olimpijski­m vizama odmaraju i tempiraju formu za olimpijski turnir. Doduše, za Veočića se nikako ne može reći da je imao lak put jer je po putu morao eliminirat­i četvoricu vrlo ozbiljnih protivnika a mi se nadamo da će i petog.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia