Večernji list - Zagreb

Krznar i Mikić doveli Celje do naslova prvaka Slovenije

-

DŽUDAŠICE NA POSTOLJU Matić prvakinja Europe, Cvjetko brončana

Dvostruka svjetska prvakinja upotpunila je svoju medaljašku kolekciju. Na Prvenstvu Europe što se održava u Zagrebu, nakon četiri europske bronce, Barbara Matić postala je i europska prvakinja. A u olimpijsko­j godini nastupila je na Prvenstvu Europe samo zato što se to natjecanje održavalo u Hrvatskoj, budući da ona i njezin trener Vlado Preradović žele tempirati formu isključivo za Olimpijske igre. Osim Barbare, na postolju kategorije do 70 kg našla se i Lara Cvjetko, koja je tako osvojila svoju prvu europsku medalju u svom rodnom gradu. Barbara i Lara spasile su čast domaćina EP-a, a Lara je još jednom dokazala da je Barbarina legitimna nasljednic­a. (db)

Valent i Martin Sinković hrvatsku su sportsku javnost toliko naviknuli na odličja (a imaju ih 21 s najvećih svjetskih natjecanja) da je velikom viješću postalo svako natjecanje na kojem oni odličje ne osvoje. A to se upravo dogodilo na Prvenstvu Europe u Szegedu, čemu je razlog nova promjena discipline (s dvojca na pariće na dvojac bez kormilara), ali i biološki sat, jer Valentu je 35, a Martinu su 34 godine. No, s tog mađarskog jezera ipak stižu dobre vijesti za hrvatsko veslanje, a to je bronca korčulansk­ih blizanki Ivane i Josipe Jurković. Prva je to njihova seniorska medalja. (db)

Na Europskom prvenstvu gimnastiča­ra u talijansko­m Riminiju Tin Srbić zauzeo je šesto mjesto u finalu na preči. Bilo je ovo četvrto europsko finale za 27-godišnjeg Zagrepčani­na. Startna ocjena u kvalifikac­ijama iznosila je 5.7, u finalu je trebala biti 6.3. Njegova izvedba nije tekla prema planu. Član ZTD-a Hrvatski sokol nije odradio sve elemente koje je namjeravao i samim je time početna ocjena bila niska – za Srbića skromnih 5.5. Što se tiče ocjene za izvedbu, ona je bila dobra, suci su mu odbili manje od jednog i pol boda. (dm)

 ?? ?? TIN SRBIĆ
Podbacio na Europskom prvenstvu u talijansko­m Riminiju
TIN SRBIĆ Podbacio na Europskom prvenstvu u talijansko­m Riminiju
 ?? ?? ŽENSKA VESLAČKA MEDALJA Sestre Jurković brončane, Sinkovići bez medalje
ŽENSKA VESLAČKA MEDALJA Sestre Jurković brončane, Sinkovići bez medalje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia