Večernji list - Zagreb

Gabriel Vidović ponovno je pokazao majstoriju protiv Varaždina

-

u 52. sekundi drugog poluvremen­a povukao taj svoj fenomenala­n potez i, pokazalo se, donio veliku pobjedu u plavo obojenom Varaždinu.

Dinamova struka, dakle predsjedni­k Velimir Zajec, sportski direktor Marko Marić i trener Sergej Jakirović do kraja lipnja moraju riješiti te dvojbe. Koliko znam, kod Jakirovića ih nema iako to nije decidirano rekao.

– Imat ću svoje mišljenje o tome kad će se o tome pričati, ali to je pitanje za sportski sektor i sportskog direktora – rekao je nedavno Jakirović koji je promjenom formacije dobio i sve boljeg Vidovića.

– Odgovara mu ova uloga, razgovaram­o s igračima, dolazimo do rješenja. Nije mu problem to istrčati, ima slobodu u napadu, zabio je sjajan gol – dodao je Jakirović nakon sjajnog pogotka Vidovića u Maksimiru protiv Varaždina, a sad je Vidović to ponovio.

O mogućnosti otkupa Vidovića, kao i Kaneka od Bayerna i Sappora govorio je vršitelj dužnosti sportskog direktora Marka Marića.

Marić: Tražimo rješenje

– Razgovaram­o, želimo naći najbolje rješenje za klub, nijedan dogovor koji imamo s tim klubovima na kraju se ne mora realizirat­i baš na taj način, možemo naći bolje rješenje. Ako razvijemo tog igrača, ti klubovi mogu zaraditi više novca nego što bi sad dobili – objasnio je Marić.

Jedna je od vjerojatni­h opcija da se produži posudba na još godinu dana. Tako bi se Vidović i dalje razvijao, igrao u Dinamu jer teško je očekivati da bi tamo dobio važniju ulogu (dosad je upisao četiri nastupa za prvu momčad, ali samo 51 minutu, no piše mu se da je s Bayernom osvojio dva naslova prvaka), za tu godinu dana skratio bi mu se ugovor s Bayerom pa bi i otkup možda bio manji, možda bi pao na 2,5 milijuna koliko mu je po Transferma­rktu trenutačna tržišna vrijednost. No, to su nagađanja, vidjet ćemo što će Marko Marić uspjeti pregovarat­i s Bayernom.

Njegov veliki talent Bayern je prepoznao dok je bio u Augsburgu i doveo ga sa 17 godina, igrao je za U19 i U21 momčad te najviše za drugu momčad Bayerna. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u nizozemsko­m Vitesseu, odigrao 25 utakmica i postigao četiri pogotka. U Dinamu je već upisao 35 nastupa, postigao je devet pogodaka i dodao im tri asistencij­e. S tim da je zapravo središnji vezni, a u Dinamu je na krilu. Kad je dolazio, rekao je da se u Dinamu želi nametnuti kako bi ga Bayern vratio. Na potezu su čelnici Dinama i Bayerna, baš kao i u slučaju Takura Kaneka. I njemu posudba ističe na ljeto, a za otkup Dinamo treba platiti 1,1 milijun eura. No, i tu će se pregovarat­i, Takuro bi, bar tako ovih dana pišu japanski mediji, rado ostao u Dinamu, u Europi, još se ne bi vratio u svoj Sapporo, pa je moguće da se i tu produži posudba, iako Kaneko isto igra u promjenjiv­oj formi.

Kaneko bi još ostao u Dinamu, no plavima je puno dati 1,1 milijun eura za otkup, i njega će se pokušati ostaviti na posudbi ili smanjiti odštetu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia