Večernji list - Zagreb

Modrić ispisao povijest, Cvjetko skuplja bodove, tenisači traže formu

-

LUKA MODRIĆ

S Real Madridom osigurao je naslov prvaka u španjolsko­m prvenstvu

Hrvatski kapetan Luka Modrić s Real Madridom je matematičk­i osigurao novi naslov španjolsko­g prvaka četiri kola prije kraja prvenstva. Ušao je tako u elitno društvo, u krug najtrofejn­ijih nogometaša kraljevsko­g kluba u povijesti. Naslov prvaka mu je već 25. trofej koji će podići s Realom. Istu brojku dostigli su samo još Marcelo, Karim Benzema i Nacho Fernandez. U utakmici protiv Cadiza (3:0), u kojoj je odigrao svih 90 minuta i asistirao Diazu za 1:0, postao je i najstariji Realov igrač u La Ligi i tako prestigao legendarno­g Ferenca Puškaša. Modrić je utakmicu odigrao s 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana.

LARA CVJETKO Džudašica koja nije olimpijka, ali skuplja olimpijske bodove

Premda je posve izvjesno da nije predviđena za nastup na ovoljetnim Olimpijski­m igrama jer to je mjesto rezerviran­o za dvostruku svjetsku i aktualnu europsku prvakinju Barbaru Matić, džudašica Lara Cvjetko i dalje marljivo skuplja olimpijske bodove. Jer, kad ste prva rezerva, nikad ne znate što se onome ispred vas može dogoditi pa da upadnete u priču. Tako je Lara otišla na Grand Slam turnir u daleki Tadžikista­n i osvojila drugo mjesto, što će joj donijeti lijep broj bodova i mogućnost da se sa sedmog mjesta IJF-ove rang-liste pomakne za još koje mjesto. (db)

HRVATSKI TENISAČI Pavić i Dodig sa svojim partnerima ispali u parovima ATP Masters 1000 turnira u Madridu

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo poraženi su u prvom kolu ATP Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi u Madridu, gdje su ih s 4:6, 6:2, 12:10 pobijedili Urugvajac Ariel Behar i Čeh Adam Pavlašek. U prvom su kolu poraz doživjeli i aktualni pobjednici Roland Garrosa, Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek. Bolji su bili libanonski Nijemac Benjamin Hassan i Jordanac Abedallah Shelbayh (6:2, 7:6 (6)). Nino Serdarušić pak predao je susret drugog kola na ITF turniru u španjolsko­m Sabadellu domaćem tenisaču Miguelu Damasu nakon izgubljeno­g prvog seta (2:6). Lucija Ćirić Bagarić i Lea Bošković zaustavlje­ne su u drugom kolu WTA 125 Challenger­a u Lleidi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia