Večernji list - Zagreb

Pobjedničk­oj porciji koja je taman za gablec u mikrovalno­j je trebalo pet minuta, a nije loše prošla ni vegetarija­nska varijanta koja je ocijenjena idealnom za ljeto

-

a osjeti se previše origana i drugih začina – komentiral­a je Ana. Kad bi ih pak trebalo povezati s nekom hrvatskom pjesmom na Eurosongu, dodala je Katja, bila bi to “Više nisam tvoja” u izvedbi Claudije Beni.

– Mene podsjećaju na “Džuli”, hit Danijela Popovića, a što se tiče okusa, preživjele bi večeru, no mesa imaju tek u tragovima – kazao je Tomislav, s kojim se složio i Kruno. Prednost im je definitivn­o cijena, a nedostatak i to što se pripremaju najduže od testiranih.

Treba im 30 minuta na 190°C, i to u pećnici. Sljedeće su se pod našim nepcima našle goveđe lazanje iz Lidla. Pakiranje od 800 grama platili smo 5,29 eura, a zanimljivo je da se ovaj talijanski obrok proizvodi u Austriji, baš kao i “Minute” lazanje te još nekoliko drugih koji se mogu pronaći u dućanima. Ustvari, većina ih, iako se prodaju pod različitim nazivima, dolazi iz tvornice Condeli u Austriji, no dok smo raspravlja­li o geografiji, za petnaestak minuta Lidlove lazanje bile su gotove. Već na prvi pogled izgledale su ljepše s ribanim sirom na vrhu. – Obilne su i zasitne, dobar balans mesa i sira, super odrađuju posao – istaknuo je Kruno, a Ana se složila kazavši da su idealne za večeru u zadnji tren. – One su poput “Moje štikle”, pjesme kojom nas je predstavlj­ala Severina. Nisu spektakl na europskoj razini, ali su dobra zabava u društvu prijatelja. Tako su i ove lazanje super obrok za druženje – dodala je Katja, a Tomislav je kao zamjerku pronašao mrvicu gnjecavo tijesto.

Osim obiteljski­h pakiranja, u trgovinama smo pronašli i ona idealna za gablec za jednu osobu. Visoka očekivanja bila su pred paketom od 400 grama lazanja marke “Chef ” koje su proizveden­e u talijansko­j Veroni, a prodaju se u više trgovina. Na ovom su testiranju bile i najskuplje, pet eura.

– Iako su gotove za samo tri minute u mikrovalno­j, razočarale su me. Lijepo izgledaju, ali gotovo uopće nemaju okusa. Da su pjesma, bile bi “Željo moja, tugo moja” Doris Dragović – rekao je Tomislav, a Kruno se složio, kazavši da cijena ne opravdava dobiveno. – Samo se rajčica osjeti, nema dovoljno mesa, izgled očito vara – zaključila je Nikolina.

Je li meso ključni sastojak?

Kušački tim nisu impresioni­rale ni Ledove lazanje, koje se nude za 4,15 eura za pakiranje od 450 grama, no boje Italije obranile je “Rana” varijanta. Lazanje alla bolognese u pakiranju od 350 grama pronašli smo također u Konzumu za svega 2,5 eura, a već nakon pet minuta u mikrovalno­j bile su gotove. – Ajme, prave baby lazanje – zaključili su svi iz žirija o posudici u kojoj su izgledale najsličnij­e onima na slici. – Porcija taman za gablec, sočne su i pune okusa – rekao je Kruno. – Sir se predivno odvaja, odličan je balans svih sastojaka, možda i najbolji od svih kušanih – dodala je Ana. Katja je ustvrdila da su definitivn­o njezin izbor za Eurosong party, Tomislav ih je usporedio s pjesmom Novih fosila “Ja sam za ples”, a Nikolina je pohvalila tanko, ali kompaktno tijesto.

Za kraj, u Intersparu smo za 2,99 eura pronašli i nešto drukčije, vegetarija­nske lazanje. Verzija bez mesa u mikrovalno­j je gotova za desetak minuta i svidjela se kušačkom timu. – Ovo su ljetne lazanje, lagane i osvježavaj­uće – ocijenila je Nikolina, a Kruno i Katja pohvalili su ih kao sjajnu alternativ­u mesnim varijantam­a. Tomislavu i Ani, pak, bilo ih je teško doživjeti kao prave lazanje, već jelo koje uspješno kombinira sir i hrskavo povrće, no ne i ključne sastojke.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia