Večernji list - Zagreb

Jakirović: Matković je bogatstvo našeg nogometa

Očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim protivniko­m. U zadnje vrijeme igraju jako dobro, dolaze da bi nam nešto uzeli – kaže trener Dinama

-

Dinamov trener Sergej Jakirović najavio je subotnju utakmicu u kojoj se njegova momčad susreće s Osijekom. Za matematičk­u potvrdu naslova prvaka, plavima je u posljednja tri kola potrebno još pet bodova. Doduše, priča može biti završena već danas, u slučaju da Rijeka ne pobijedi u Varaždinu.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim protivniko­m. U zadnje vrijeme igraju jako dobro, dolaze da bi nam nešto uzeli, poznavajuć­i mog prijatelja Zekića. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Uvijek je s Osijekom zanimljivo i neizvjesno do kraja, tako očekujem da će biti i sutra. Kad igrate u Osijeku, ipak je drukčija atmosfera i utakmica, ali pred našom publikom će biti lakše – rekao je Jakirović u uvodu.

Pohvalno je pričao o Osijekovu sustavu.

– Bore se za plasman u Europu, normalno je da ništa ne ide preko noći pa je tako i kolegi Zekiću trebalo vremena spoznati unutarnje snage momčadi. On se voli igrati sa sustavima, u napadu je dobio Ramóna Miéreza i Antona Matkovića koji je kao mladi igrač, tek 2006. godište, skrenuo ogromnu pažnju na sebe. Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa. Tu su i Domagoj Bukvić, Marin Prekodrava­c, također mladi nogometaši, pa Darko Nejašmić kao organizato­r igre. Imaju zanimljive igrače koji mogu zapapriti suparniku.

Hoćete li odmarati neke igrače za prvu utakmicu finala Kupa?

Ne. Igrat ćemo u najjačem sastavu. Sigurno je samo da nema Kulenovića.

Kakvo je stanje s ozljedama? – Dobro je, nemamo ozlijeđeni­h. Luka Stojković se oporavlja, nema više problema s mišićem zbog čega je bio izvan treninga, ali ipak neće biti u kadru za ovu utakmicu. Sigurno je da će izostati Sandro Kulenović zbog žutih kartona.

Govorio je Jakirović o nekim ključnim trenucima ove sezone, pojasnio kada se dogodio klik u njegovu sustavu.

– Kad smo ispali iz Europe, a to nije bilo nimalo ugodno, dobili smo više mogućnosti u trenažnom procesu. Pripremamo se u normalnom mikrociklu­su od sedam dana, to nam omogućuje da puno više radimo na nekim stvarima. Prije toga, u onakvom gustom rasporedu, trenažni proces nije postojao.

U međuvremen­u smo uhvatili zamah, a i prije toga sam rekao da će nam ključne biti četiri utakmice u gostima. To smo uspješno apsolviral­i, osvojili bodove i sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Osjeća li da je pritisak u ovome trenutku ipak nešto manji nego prije?

– Već smo konstatira­li da je u Dinamu uvijek pritisak. Čak i kad igrate prijateljs­ku utakmicu, morate pobijediti. Osim toga, nije sve još matematičk­i osigurano i pritisak postoji – zaključio je trener modrih Sergej Jakirović.

 ?? ?? SERGEJ JAKIROVIĆ Dinamov trener pun je optimizma uoči sraza s Osijekom
SERGEJ JAKIROVIĆ Dinamov trener pun je optimizma uoči sraza s Osijekom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia