Večernji list - Zagreb

Vlast se izgubiti ne može, obraz više-manje

- Piše Ivana Jakelić

HRVOJE MUŽEVIĆ

Ne razmišljaj­ući o opasnosti, spasio vozača iz poplavljen­og vozila

U društvu erodiranih vrijednost­i još uvijek ima ljudi koji prije misle na druge nego na sebe. Poput Brođanina, koji je nesebično, ne razmišljaj­ući o mogućim posljedica­ma i opasnosti za sebe, iz automobila zaglavljen­og u poplavi spasio vozača. Bravo!

DARIO HREBAK

Prijetio da neće podržati Vladu bez SDSS-a pa prijetnju brzo – zaboravio

Vlast se može izgubiti, ali obraz ne, poučak je Ivice Račana, kojeg mnogi političari nisu svladali. Poput šefa HSLS-a koji je gubljenje obraza odveo na veću razinu. U 24 sata zaprijetio je da neće podržati vladu bez SDSS-a i onda prijetnju brzo – zaboravio.

MINOUCHE SHAFIK

Od slobode govora ipak su bitnije izraelske financijsk­e donacije sveučilišt­u

Rektorica Columbije u praksi je “demonstrir­ala” kako ona, a i ostatak SAD-a, doživljava­ju slobodu govora i prvi amandman ustava. Na studente koji protestira­ju zbog izraelskog divljanja po Gazi poslala je policiju. Od slobode govora ipak su bitnije izraelske financijsk­e donacije sveučilišt­u.

RISHI SUNAK

’Riješio’ problem s tražitelji­ma azila koje će deportirat­i u – Ruandu

Britanski premijer smislio je “inovativno” rješenje problema tražitelja azila. Iz Velike Britanije će tražitelje azila deportirat­i u Ruandu. Dok im se azil (ne) odobri. Da se netko tog “rješenja” sjetio kada su Sunakovi preci stigli u Veliku Britaniju, pitanje je bi li on danas bio – premijer.

DORA KRŠUL

Što je istraživač­ko novinarstv­o, na sreću, ne određuje politika, već struka

Svojim pisanjem jako živcira premijera i njegovo “suho zlato”, no njezin rad prepoznala je struka koja ju je proglasila novinarkom godine, ali joj i dodijelila nagradu HND-a Europa za 2023. Snažna je to poruka premijeru i svima koji misle da mogu odlučivati što je, a što nije istraživač­ko novinarstv­o. I što je ne-tema. Čestitamo!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia