Večernji list - Zagreb

Intervju za VL

-

ba u karijeri, a vjerujem i Mirku. Tek tridesetak sati prije borbe s Mirkom, Fjodora smo vidjeli u tokijskom trgovačkom centru, što je on tada ovako objasnio:

– Tako razbijam natjecatel­jsku groznicu, manje razmišljam o borbi.

Čini se da su o borbi puno više razmišljal­e dame u njegovoj pratnji, sestra Marina i supruga Oksana koja je tada kazala:

– Dobro je to što se Cro Cop nije pojavio na konferenci­ji za novinare jer bi me samo podsjetio kolika će u nedjelju biti prijetnja za mog supruga. Ovaj put sam vrlo zabrinuta. Posljednji put sam bila s Fjodorom prigodom borbe s Minotaurom, no meni se čini da je Mirko opasniji od Minotaura.

Vaš novinar sjeća se da je Fjodor tada na njega ostavio prilično neočekivan utisak blagog čovjeka pa smo se zapitali zar je moguća takva preobrazba. A zapitali smo se to i ovih dana za našeg beogradsko­g susreta. Zar je moguće da je netko tko je u ringu bio razjareni lav izvan njega tako pitom i pristojan!?

I u toj borbi, održanoj 28. kolovoza 2005., Fjodor je napadao poput razjarene zvijeri, a Cro Cop mu je sjajno parirao. Štoviše, u jednom trenutku Mirko je protivnika malo i uzdrmao, ali ga nije dovršio, o čemu je hrvatski gladijator nakon borbe, sjećamo se, rekao:

– U prvoj rundi sam ga uzdrmao direktom i umjesto da ga idem rušiti boksačkim naletom, potegnuo sam high-kick i poskliznuo sam se. Ponijelo me i pogriješio sam.

Sad kad smo vam predočili ugođaj te povijesne borbe prenijet ćemo vam i današnja Fjodorova sjećanja na taj megdan koji fanovi slobodne borbe i danas rado vrte. A u njih nas je uveo odgovorom na pitanje koje su mu borbe bile najzahtjev­nije.

– Bila je to svakako borba s Minotaurom, s kojim sam se borio tri puta, ali i ona s Cro Copom. Morao sam dobro proučiti njegov stil borbe da bih se od njega znao obraniti.

Koliko se i danas sjećate detalja te borbe?

– Sjećam se, dakako, bila je to lijepa pobjeda. Kao što sam rekao, uz borbu s Minotaurom, borba s Mir

 ?? ?? Zvali su ga “Posljednji­m ruskim carem” jer je u tada najjačoj organizaci­ji Prideu deset godina bio neporažen. U tom nizu pobijedio je i Cro Copa, a o Hrvatu i danas govori s poštovanje­m
Zvali su ga “Posljednji­m ruskim carem” jer je u tada najjačoj organizaci­ji Prideu deset godina bio neporažen. U tom nizu pobijedio je i Cro Copa, a o Hrvatu i danas govori s poštovanje­m

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia