Večernji list - Zagreb

Nikola Jurčević: Martin Baturina je miks Kovačića i Rakitića

Nije lako kada premašiš očekivanja, a na kraju ostaneš razočaran. Sopić u tri utakmice nije uspio pronaći napadača

- (žj)

Nikola Jurčević javio nam se nakon novog Dinamova trijumfa.

- Dinamo je pobijedio lakše nego se to očekivalo. No, prvih pola sata nije izgledalo da će biti tako. Imala je Rijeka inicijativ­u u tom razdoblju u kojem je Dinamo bio pasivan i rezerviran. Ali, u ovakvoj utakmici nije dovoljno odigrati samo pola sata a da te momčad poput Dinama ne kazni. Prvi gol je usmjerio utakmicu, a nakon drugoga je već sve praktično bilo gotovo - počeo je Jurčević, a potom naglasio:

- U razdoblju bolje igre Rijeke, eksperimen­t sa Sučićem na lažnom krilu pokazao se neuspješni­m. No, kasnije se sve okrenulo jer je Sučić baš s te pozicije došao i zabio pogodak koji je Dinamu donio veliku psihološku prednost.

Izdvojio je i neke detalje u taktičkim zamislima Željka Sopića.

- U ove dvije, odnosno, tri utakmice protiv Dinama, računamo li i prvenstvo, Rijeka je tražila napadača, no nije ga pronašla. Pokušao je Željko Sopić rotirati, svima je dao priliku, no bilo je dosta situacija bez kvalitetne realizacij­e. Jer, morate imati i napadača koja će zabiti i kada momčad ne igra. S druge strane, kada je bilo najvažnije, Dinamo je jučer trijumfira­o na tom samopouzda­nju nakon osvajanja naslova prvaka u prvenstvu

Raspoložen je bio i Bruno Petković.

- Jasno je da on ima tu igračku klasu i genijalnim potezima može odlučiti pobjednika. Spomenuo bih Ivana Nevistića kojega se ne spominje zadnjih mjeseci u ovoj priči. A on je u svakoj utakmici obranio jednu-dvije stopostotn­e prilike protivnika. Utakmicu, koja je u jednom trenutku možda mogla otići u potpuno drugom pravcu, odveo je u mirne vode...

Nakon novog Dinamova trijumfa u važnoj utakmici, za Jurčevića su postavke ove plave momčadi jasne...

- Dinamo ima mirnoću, rutinu i iskustvo da u ovako važnim utakmicama ne gubi glavu. Kada ne ide, momčad izdrži loše razdoblje i na kraju ne ulazi u preveliku nervozu čekajući svoj trenutak. Dinamo apsolutno zaslužuje čestitke. Rezimirao je Rijekinu sezonu. - Rijeka je nekoliko mjeseci igrala na krilima euforije koja ih je tresla. No, kada su došli u knap situaciju s Dinamom, presudilo je to iskustvo. Nešto što Rijeka treba izgraditi. Vjerojatno im je ostala gorčina jer su na kraju ostali bez ičega, no zaslužuju čestitke zbog dobre sezone. Dobar dio sezone bili su na sedmom nebu, imali su dobru sinergiju s klubom, mediji su ih pratili i gurali. Dinamo se, nakon ispadanja od PAOK-a, pak potpuno orijentira­o na prvenstvo i pokazao koliko je ispred konkurenci­je.

Svakako vrijedi izdvojiti i Martina Baturinu...

- On je, baš kao i Petković, igrač koji ima rafinirano­st i daje pravi šmekerski, igrački štih. On ima puno prostora za napredak, no ima jako dobru tehniku, udarac, pregled igre... Po stilu igre on je miks Rakitića i Kovačića - zaključio je Jurčević.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia