Večernji list - Hrvatska

Penkalin avion letjet će do 3000 m i u zraku će se moći zadržati 3,5 sata

Replika bi već za dva tjedna mogla zarulati pistom aerodroma u Lučkom, a velika proslava je u kolovozu

- Miroslav Ambruš Kiš

Prvi put otkako veterani Aerokluba Zagreb grade repliku Penkalina aviona kojim je 1910. godine poletio pilot Dragutin Novak, u hangaru na sportskom aerodromu Lučko našli su se svi sudionici proslave koja će se održati u subotu i nedjelju, posljednje­ga vikenda u kolovozu.

Motor 80 KS

Gradnja replike konstrukci­je Slavoljuba Penkale napreduje odlično. Kostur krila dug devet metara već je na kutiji koja će nositi motor i pilota, a dovršeni trup i rep još čekaju da se na tu konstrukci­ju ugrade kotači slični mopedovu i sam motor. Kotači su već u hangaru, kao i platno kojim će se presvući kostur krila i repa, a i lak kojim će se impregnira­ti. Kad bi došao naručeni motor od 80 konjskih snaga (Penkala nije mogao dobiti snažniji od 27 KS) replika bi već za dva tjedna mogla zarulati travnatom pistom aero - droma u Lučkom. Ne računajući pokuse s rulanjem, prvim “skokovima” i pokusnim letovima, letjelica će prvi put poletjeti na samoj proslavi velikoga jubileja. General An- tun Tus, koji je potaknuo ovaj neformalni sastanak, oduševljen je napretkom, ali i konstrukto­rskim odl ukama Antona Cvj e t - kovića, najvećeg živućeg hrvatskog graditelja. Iako je u mirovini poslije polustolje­tne karijere u SAD-u, Cvjetković je od travnja u Zagrebu samo da bi nadzirao gradnju koju svojim autoriteto­m vodi Marijan Ivanček. Finoćom rada i neprimjetn­im promjenama koje će Penkalinoj konstrukci­ji omogućiti da leti do visine od 3000 metara i da se u zraku zadrži do 3,5 sata oduševljen je i zapovjedni­k Hrvatskog ratnog zrakoplovs­tva general Vlado Bagarić. I Zdravko Delić, direktor Zrakoplovn­o -tehničkog centra u Velikoj Gorici (kojemu zrakoplovc­i još tepaju staro ime Zmaj), iznenađen je solidnošću konstrukci­je. ZTC je gradnju replike pomogao darivanjem i izradom specijalno­ga okova, a njihovi će biti i nosači motora.

Puni sastav

Veterani Aerokluba Zagreb, koji su o gradnji jubilarne letjelice razmišljal­i još prije 20 godina, bili su u punom sastavu. Vodio ih je predsjedni­k Mišo Doležal, dakako, s novim predsjedni­kom Aerokluba Zagreb Markom Emerom. Po onome što nagovješta­vaju Dušan Jurčić, tajnik Zrakoplovn­og saveza Zagreba, i general Bagarić, proslava će biti spektakula­rna.

 ?? mak/vl ?? Veterani hrvatskog zrakoplovs­tva: Mišo Doležal, Anton Cvjetković i Čedo Čurčić
mak/vl Veterani hrvatskog zrakoplovs­tva: Mišo Doležal, Anton Cvjetković i Čedo Čurčić
 ?? arhiva vl ?? Originalan Penkalin avion iz 1910. godine
arhiva vl Originalan Penkalin avion iz 1910. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia