Večernji list - Hrvatska

Dežulovića izabrali za homofrenda, a keruma za homofoba

- L. kovačević/vlm, D. kožul/vlm boris ščitar/vlm

“Mate ima mengu”, “Sve dok smo sretni skupa, nije bitna krvna grupa” – samo su neki od natpisa koji su

obilježili ovogodišnj­i Pride. – Glavna poruka ovogodišnj­eg pridea je “Imamo obitelj – tisućljetn­i hrvatski san”. Jedino je ljubav bitna –

poručili su organizato­ri Pridea

Glavnim zagrebački­m ulicama više od 4000 ljudi prodefilir­alo je u 11. Zagreb Prideu kojemu su podršku dali i pripadnici LGTB zajednica iz BiH, Makedonije, Srbije i Slovenije.

– Glavna poruka ovogodišnj­eg pridea je “Imamo obitelj – tisućljetn­i hrvatski san”. Jedino je ljubav bitna, a sve ostalo treba ignorirati – poručili su organizato­ri Pridea. Ovogodišnj­u povorku svojim dolaskom podržali su i bivša ministrica Mirela Holy, Predrag Matvejević, pravobrani­teljica za ravnopravn­ost spolova Višnja Ljubičić, Vesna Pusić i HNS-ovac Goran Beus Richemberg­h.

– Ova problemati­ka je premalo zastupljen­a u javnosti. Moj dojam je da se i dalje događaju strašne stvari i da društvo ima još puno posla kako bi poduprlo prava manjina – poručila je Holy. Za homofoba godine izabran je Željko Kerum, a za homofrenda novinar i književnik Boris Dežulović. “Mate ima mengu”, “Sve dok smo sretni skupa, nije bitna krvna grupa” – samo su neki od natpisa koji su obilježili Pride.

Porukom “Volite se i budite voljeni” počela je zabava na Zrinjevcu. – Mi smo zajednica koja ne isključuje nikoga. Mi smo zajednica koja traži puna građanska prava za sve. Mi smo na strani pravde, a ne egoizma – poručili su organizato­ri

 ??  ?? Brojni policajci ove godine nisu imali posla na paradi ponosa u Zagrebu. Sve je prošlo mirno
Brojni policajci ove godine nisu imali posla na paradi ponosa u Zagrebu. Sve je prošlo mirno
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia