Večernji list - Hrvatska

Glavni lovci na loše poteze ministara Kukuriku vlade

-

predstavlj­a “inventuru prvih šest mjeseci Kukuriku vlade i (ne)ostvarenih obećanja iz famoznog plana 21”, kako stoji u pozivu na konferenci­ju. Osim Karamarka, inventuru potpisuju još i Davor Stier, Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Davorin Mlakar i Damir Jelić. Podijelili su se prema područjima rada Milanoviće­ve Vlade, a vode i odbore u tzv. vladi u sjeni HDZ-a.

Benigni mail M. Holy

T. Karamarko objasnit će da HDZ radi inventuru zbog bolje budućnosti Hrvatske, koja je ugrožena ovakvim vođenjem. HDZ smatra da svi dosadašnji propusti Milanoviće­ve Vlade daleko- sežno vode u katastrofu za Hrvatsku. U tom će kontekstu spomenuti i dramu oko HE Omble. Smatra, naime da se tu Vlada igra dječjeg vrtića i provodi unutarkoal­icijski rat, a situaciju rješavaju micanjem ministrice na temelju benignog maila. – Umjesto stotinu, dobili su dvjesto dana, što im ništa nije značilo. A da smo pretiha oporba, ne slažem se. Čut ćete nas, izjavio je u nedjelju Karamarko, najavljuju­ći “inventuru”.

“U drami s he ombla igraju se dječjeg vrtića radi koalicijsk­og rata”

D. Stier, zadužen za vanjsku politiku, analizirao je i na presici će govoriti o nesnalažen­ju Kukuriku vlade i osobno premijera Milanovića u međunarodn­im odnosima. Primjerice, u svom nedavnom intervjuu Večernjem naveo je da je premijer “dobio javni šamar od Janše”. D. Prgomet, zamjenik predsjedni­ka HDZ-a zadužen za zdravstvo, ukazat će na negativne promjene u sustavu zdravstva i analizirat­i zašto

“nastavi li se tako, Ministarst­vo zdravlja i bit će samo za – zdrave”

pada standard usluga. On drži da će se Milanović, nastavi li se tako, u skladu s promijenje­nim imenom i moći brinuti samo o onima koji su zdravi.

Cirkus s mostom

D. Mlakar, zadužen za rad Sabora i pravosuđe, predstavlj­a inventuru svih prijedloga koji su stigli iz Vlade na raspravu u Sabor. Analiza pokazuje da nije stigao nijedan konkretan prijedlog zakona, osim nekih ideoloških, a u 99 posto slučajeva traži se rasprava po hitnom postupku. D. Milošević analizirao je gospodarsk­u politiku koalicijsk­e vlade. U inventuri skreće pažnju na to da je,

 ??  ?? davor stier vanjska politika, analizirat će segment vlade koji vodi vesna Pusić
davor stier vanjska politika, analizirat će segment vlade koji vodi vesna Pusić
 ??  ?? domagoj milošević gospodarst­vo, pokriva resore Čačića, grčića, linića i marasa
domagoj milošević gospodarst­vo, pokriva resore Čačića, grčića, linića i marasa
 ??  ?? drago Prgomet zdravstvo, na meti će mu biti potezi za koje je nadležan rajko ostojić
drago Prgomet zdravstvo, na meti će mu biti potezi za koje je nadležan rajko ostojić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia