Večernji list - Hrvatska

Treće ročište

Zoltán Gál, odvjetnik Katalin Lipták, smatra da bi nepravomoć­na presuda mogla biti donesena već u četvrtak

- Zvonimir Markač/vlm

Nakon što je mađarsko Ministarst­vo pravosuđa utvrdilo da ga na suđenju ne može štititi diplomatsk­i imunitet, ostala su još samo dva dana do nastavka suđenja prvom potpredsje­dniku Vlade Radimiru Čačiću (HNS) u mađarskom gradu Kaposváru. U sudskom procesu za izazivanje prometne nesreće na autocesti prema Budimpešti u siječnju 2010., u kojoj su pogi- nule dvije osobe, održana su dva ročišta, a u četvrtak bi na trećem možda mogla pasti i nepravomoć­na presuda. Barem tako misli dr. Zoltán Gál, odvjetnik Katalin Lipták, koja je u sudaru izgubila supruga i majku.

različiti nalazi vještaka

– S obzirom na to da je većina dokaznih materijala već iznesena, nije isključeno donošenje presude - ustvrdio je jučer odvjetnik Gál i iznova istaknuo svoja očekivanja od sudskog procesa.

Iskaze bi opet mogli dati i vatrogasci koji su prvi došli na mjesto nesreće Odvjetnik Gál kaže kako nema saznanja o novim svjedocima

– Kao i gospođa Lipták, smatram da gospodin Čačić mora biti osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Gál kaže kako nema informacij­a da će na idućem ročištu biti novih svjedoka, ali ima da bi svoje iskaze ponovno mogli dati vatrogasci koji su prvi došli na mjesto nesreće, kao i dvojica prometnih vještaka. Valja podsjetiti, oni se dosad nisu uspjeli složiti kojom je točno brzinom Čačić vozio stranački chrysler kada se zabio u stražnji dio škode fabije za čijim je Kao i gospođa Lipták, smatram da gospodin Čačić mora biti osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu

odvjetnik upravljače­m sjedila K. Lipták. Jedan je tvrdio kako je Čačićeva brzina bila od 125 do 135 kilometara na sat, a drugi je rekao da je možda i bila manja od 145 do 150 km /h, ali da je i dalje bila neprilagođ­ena uvjetima na cesti. Odvjetnik Gál vjeruje u pošteno suđenje i pravednu presudu. Tim više jer je nedavno u mađarskim medijima pročitao tekst u kojem je sutkinja u postupku protiv Čačića izjavila kako je politika ne zanima, isto kao ni poslovanje MOL-a i Ine te da će presudu donijeti po svojoj savjesti.

Krivi oblak magle

Čačiću prijeti do pet godina zatvora, a u obrani dosad je govorio kako se ne smatra krivim jer nije vozio prebrzo i za nesreću krivi gusti oblak magle u koji je uletio. Svi svjedoci maglu su demantiral­i. Čačić je još na početku suđenja najavio da će politiku napustiti isključivo bude li pravomoćno proglašen krivim.

 ??  ?? Prvi potpredsje­dn
ik vlade Čačić izjasnio se
da nije kriv
Prvi potpredsje­dn ik vlade Čačić izjasnio se da nije kriv
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia