Večernji list - Hrvatska

Financijsk­a inspekcija češlja gradski proračun

Ministarst­vo graditeljs­tva može zaustaviti obnovu Cvjetnog i gradnju fontana Alergije

- D. Kožul/vlm, J. LEMO/VLM, I. Rimac Lesički/vlm

U odličnom priručniku “Alergije” glasovita stručnjaki­nja za liječenje ljekovitim biljem poučit će nas kako uz pomoć čudesnih ljekovitih biljaka možemo spriječiti i liječiti različite vrste alergija! Inspekcija Ministarst­va financija počela je jučer češljati proračun Grada Zagreba, a potvrdio je to i gradonačel­nik Milan Bandić na jučerašnjo­j konferenci­ji za novinare. – Revizija korištenja proračunsk­og novca legitiman je posao resornog ministarst­va i svi su dobrodošli – kazao je Bandić.

Vlast mimo zakona

Financijsk­i “pregled” gradskog proračuna počet je na zahtjev Gradske skupštine koja je amandmanim­a izbacila gradnju fontana kod Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice te obnovu Cvjetnog trga iz programa gradnje objekata i komunalne infrastruk­ture. Kao razlog isticali su, među ostalim, da je riječ o suvišnim projektima u krizno vrijeme. Bandić je gradnju ipak počeo, a predsjedni­k Gradske skupštine Davor Bernardić poslao je dopis ministarst­vima uprave i financija da se radi suprotno odlukama Skupštine. Kako će nam objasniti zastupnici, zakonski oni, kao predstavni­čko tijelo, imaju ovlast odlučivati o programu gradnje kojeg se je izvršna vlast, odnosno gradonačel­nik dužan pridržavat­i. Koliko će inspekcija trajati, još se ne zna, a u međuvremen­u reagiralo je Ministarst­vo graditeljs­tva i prostornog uređenja čija inspekcija također provodi nadzor nad navedenim radovima. Istodobno, upravo ta inspekcija jedina je koja može zaustaviti započete radove. Hoće li to i učiniti, znat će se nakon što se, kako odgovaraju iz tog ministarst­va, utvrdi činjenično stanje. Ministarst­vo uprave gradonačel­niku je poslalo upozorenje kako je dužan držati se odluke Skupštine, konkretno spomenutog održavanja programa komunalne infrastruk­ture i gradnje. Na potezu je Ministarst­vo financija čiji boravak u grad-

Ministarst­vo uprave upozorilo vlast da su dužni držati se odluka Skupštine Sindikati su uspjeli održati svoje plaće, pregovori idu dalje o ostalim pravima

nu projekata koji su postali simbol sukoba zastupnika i Bandića.

 ??  ?? fONTaNe fontane se grade na livadi kod Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice OBNOva cvjeTNOg TRga Sporni projekt radi se prema rješenju starom oko 20 godina.
fONTaNe fontane se grade na livadi kod Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice OBNOva cvjeTNOg TRga Sporni projekt radi se prema rješenju starom oko 20 godina.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia